Bästa antiskällhalsband för hund: Bäst i test 2024

Att ha en hund som skäller i tid och otid kan vara jobbigt för familjen, men även för omgivningen. Om man har nära till grannarna så kan det vara särskilt angeläget att träna hunden att sluta skälla. Eftersom det kan finnas många olika orsaker till att hunden skäller så kan det finnas olika lösningar. Det kan krävas långsiktig träning som kräver mycket tålamod för att ändra hundens beteende. Ett hjälpmedel i denna träning kan vara ett så kallat antiskällhalsband.

De 5 bästa antiskällhalsbanden 2024

Nedan har vi valt ut de antiskällhalsband som vi anser vara bäst i test. Vi har valt ut halsband av god kvalitet som håller en hög standard. Dessa är väl beprövade lösningar som är säkra för hunden att använda. I vår topplista har vi valt ut olika tekniker så att det ska gå att hitta en lösning som du tror passar bäst för just din hund. På marknaden finns olika tekniker för att begränsa eller helt hindra hunden från att skälla. Vilken teknik som är allra effektivast kan variera från hund till hund. Om man har problem med att hunden skäller mycket kan det därför hända att man behöver pröva sig fram lite innan man hittar den allra mest effektiva lösningen.

1. Petsafe deluxe little dog antiskällhalsband

Detta är ett av de minsta antiskällshalsbanden vi har sett. Tack vare sin mycket kompakta storlek så är detta halsband ett mycket bekvämt alternativ för små hundar. Denna produkt utlöser varje gång hunden skäller en mindre dusch av ett ofarligt medel. Detta är ett mycket driftsäker litet halsband som utlöser när det ska, varje gång. Att produkten ”bestraffar” hunden med en dusch varje gång den skäller är en nyckel till att träningen ska fungera effektivt. Detta paket innehåller även en påfyllning av sprayen, något som gör att den räcker länge innan man behöver köpa till en ny refillenhet.

Detta antiskällhalsband är mycket driftsäkert och håller en hög kvalitet. Många anser att detta är den mest effektiva produkten på marknaden just nu då just sprayen verkar fungera effektivt på de allra flesta hundarna. Detta halsband har fått höga betyg i recensioner från användarna.

2. Petsafe VBC-10 Vibration

Detta är ett antiskällhalsband som har en mycket smart och helt oskadlig lösning för att träna hunden att inte skälla. Vissa halsband sprutar ut ett medel, något som kan vara effektivt men även lite obehagligt. Denna produkt jobbar istället med helt harmlösa vibrationer. Så fort hunden börjar skälla så vibrerar produkten, något som gör att många hundar avbryts i sitt skällande av den för dem ovana vibrationen kring halsen.

Det smarta med just detta halsband är det faktum att det har en oändlig kombination av vibrationer. Tack vare 10 olika vibrationslägen som kan kombineras på olika sätt, och med olika längd, så är det svårt för hunden att vänja sig vid effekten. Tack vare att halsbandet beter sig olika varje gång så är chansen stor att hunden blir förvånad av vad som händer och stannar upp.

Detta är ett mycket bra lösning för de hundar som svarar bra på denna typ av vibrationshalsband. Om man tror att hunden kommer stanna upp i sitt skällande när den känner en högst påtaglig vibration över nacken så är det här helt klart bästa lösningen. Tack vare att denna behandling är så pass mild så behöver man inte känna att man påverkar hunden mer än absolut nödvändigt för att få den att sluta upp med sitt skällande.

3. Eyenimal Ultrasonic Bark Control Antiskällstation

Detta är en av de bästa lösningarna för hunden att sluta skälla som inte är ett halsband. Detta är nämligen en liten antiskällstation som placeras i hundens närhet, till exempel i huset, eller i trädgården om hunden är ute. Så fort hunden börjar skälla så sänder denna enhet ut ett ultraljud som känns lätt obehagligt för hunden. Hunden kommer ganska snabbt att förknippa skällandet med ultraljudet och förhoppningsvis sluta för att undvika obehaget.

Denna station kan upptäcka skällande på ett avstånd på upp till 15 meter. Ultraljudet känns av av hundar på ungefärlig lika långt avstånd. Stationen kan ställas på en plan yta, till exempel på ett bord eller en hylla. Stationen kan även väggmonteras med hjälp av medföljande hjälpmedel.

Detta är en mycket smidig och effektiv lösning för at få hundarna att sluta att skälla. Djuren tar inte skada av ultraljudet samtidigt som det är tillräckligt effektivt för att få de flesta hundar att sluta upp med sitt skällande. Detta är en helt automatisk lösning som man bara behöver sätta på och placera ut, sedan sköter enheten hundens antiskällträning. Enligt vår erfarenhet så är det väldigt smidigt att testa en lösning som denna som man inte behöver fästa på hunden. Ett halsband är något som man kan glömma eller slarva med. Denna lilla maskin kan dock stå på jämt utan att det kräver något extra arbete av oss hundägare.

4. Petsafe Audible Bark Collar Antiskällhalsband

Detta är en intressant lösning för oss som redan testat spray, vibration eller ultraljud men inte är riktigt nöjda. Detta halsband är nämligen fri från alla dessa element. Enligt vår erfarenhet så är det just sprayhalsbanden som oftast är de allra mest effektiva när det gäller att få hunden att sluta skälla. Nackdelen med sprayhalsbanden är att de ju sprutar ett medel på hunden, något som många hundägare inte riktigt känner sig bekväma med. En annan nackdel med sprayen är att den ska fyllas på med jämna mellanrum. För att komma förbi dessa problem så har Petsafe tagit fram en vara som ger ifrån sig ett tydligt sprayljud när hunden skäller men som inte sprutar ut någon faktisk spray.

Sprayljudet från denna produkt är så pass starkt och irriterande att det faktiskt ”skrämmer” de allra flesta hundar till att avbryta sitt skällande på direkten. Har man tidigare även testat ett antiskällhalsband med spray så kan denna produkt vara än mer effektiv. Ljudet i sig påminner så mycket om den obehaglig spray-duschen så att hunden genast slutar upp med att skälla.

Detta är en enhet med hög kvalitet som kommer hålla under lång tid, även om den sitter på en busig hund. Enhet och halsband är exempelvis vattentätt. Produkten måste laddas med jämna mellanrum. En laddning räcker cirka 40 timmar.

5. Ultrasonic bark control med ultraljud

Billigaste antiskällhalsbandet

Detta är ett av de allra billigaste alternativen man kan hitta för att få stopp på hundens skällande. Självklart håller denna produkt inte lika hög kvalitet som några av de andra, betydligt dyrare, alternativen i vår topplista. Dock tycker vi att detta halsband kan utgöra ett fungerande alternativ för den som vill komma billigt undan.

Denna produkt känns något plastig och inte riktigt lika robust som några av de andra alternativen på marknaden. Väl på plats sitter dock halsbandet bra. Denna produkt sänder ut ett ultraljud varje gång hunden skäller. Ultraljudet tycks effektivt pocka på hundens uppmärksamhet och göra att den avbryter sitt beteende. Tanken är att man ska använda detta halsband under en begränsad period, till hunden har lärt sig att ändra sitt beteende.

Denna produkt går att använda både inomhus och utomhus. Tack vare att enheten har ett fuktskydd så ska den klara av utomhusklimatet utan att den tar skada av väder och vind. Detta är en relativt lättviktig och billigt antiskällhalsband för den som söker en fullgod budgetprodukt.

Vilket antiskällhalsband är bäst i test?

Det är svårt att säga vilket antiskällhalsband som är allra bäst eftersom det beror lite på hunden. Försök har visat att vissa hundar svarar allra bäst på de typer av halsband som sprayar ett medel på hunden. Detta tycks vara den mest påtagliga ”bestraffningen” för många hundar. För en del hundar har det dock visat sig att vibrationer eller ultraljud fungerar allra bäst.

Vissa hundägare känner sig heller inte bekväma med vissa av lösningarna av rädsla av att hunden ska ta skada. Exempelvis så ska de medel som används i de flesta halsbanden med inbyggd sprayfunktion vara helt säkra, men vissa användare känner ändå att det känns olustigt att använda denna metod på hunden.

I vår topplista ovan har vi listat de lösningar som vi tycker fungerar allra bäst. Vi har valt ut olika typer av produkter så att det ska gå att hitta något som alla kan känna sig bekväma med.