Bästa cykelkorgen för hunden: Bäst i test 2024

Att ha en cykelkorg för hunden gör det smidigt att ta med sig hunden när man ska någonstans. Vi är många som får lite dåligt samvete om vi lämnar hunden ensamma allt för länge. Med hjälp av en bra cykelkorg så kan vi ta med oss hunden även när vi ska ut på kortare ärenden.

Att sätta hunden i vilken cykelkorg som helst skulle vi dock avråda från. En korg som inte är avsedd för ändamålet kan vara farlig för hunden men även för dig då den riskerar att störa dig när du behöver vara koncentrerad på cyklingen.

En bra cykelkorg för hunden ska vara anpassad till hundens vikt och storlek. Den ska även ha skyddsmekanismer som ser till att hunden inte kan hoppa ur eller trilla ur korgen. På varma sommardagar är det också viktigt att korgen har ett bra luftflöde så att vår fyrfota vän inte blir överhettad.

Se även test av de bästa transportburarna för bil.

De 5 bästa cykelkorgarna för hundar 2024

Vi har granskat ett antal olika korgar för hundar (flera av dem fungerar även för katter). Nedan har vi valt ut de produkter som vi anser uppfyller kraven för att kallas bäst i test. Detta är cykelkorgar av hög kvalitet som är robusta och säkra att frakta en hund i. Vilken korg som är bäst för just dig beror på din hunds förutsättningar och dina egna preferenser. Vissa föredrar att ha korgen på styret medan andra vill ha den på pakethållaren. Har man en lite större hund så är det oftast bättre och säkrare att skaffa en korg för pakethållaren.

1. Cykelkorg för pakethållare

Detta är en cykelkorg av högre kvalitet som placeras stadigt på pakethållaren. Pakethållaren bör i detta fall vara inom måtten 118-160 mm på bredden för att korgen ska kunna vila säkert på den.

Något vi gillar med denna korg är hur lätt den är att montera. Korgen fäst med ett antal kardborreband som är fastmonterade i korgen. Detta kanske låter lite tveksam men faktum är att att korgen sitter mycket stabilt när man väl snört åt alla banden. Banden gör tillsammans så att korgen sitter väldigt säkert på plats (det går inte att rubba den även om man skulle vilja). För att flytta eller ta bort korgen så är det bara att öppna alla individuella kardborreband igen.

Denna korg vilar på en robust metallram som ger stadga åt hela korgen. Väl på plats i korgen är hunden därför skyddad mot en eventuell olycka. Korgen är från ovansidan täckt med ett nät som med fördel fälls över korgen för att hindra hunden från att hoppa ur. Nätet är finmaskigt och ser till att det blir god luftcirkulation inne i utrymmet. I korgen finns ett kort koppel som även det kan säkerställa att hunden inte tar sig ut ur sin korg.

Detta är helt klart en av de bästa cykelkorgarna för hund som man kan köpa. Just denna korg är rekommenderad för hundar med en vikt på upp till 8 kg.

2. Trixie Cykelkorg Pakethållare Hund

Detta är den bästa cykelkorgen för pakethållare med galler. En hel del användare föredrar galler över nät då man får bättre kontakt med hunden under färden. Ett galler som detta kan även kännas mer luftigt, vilket känns tryggt för oss djurägare under varma dagar.

En stor fördel med denna produkt är att den även går utmärkt att transportera saker i. Om man exempelvis ska handla utan hunden så kan man lägga matvarorna i korgen. Vid transport av saker så kan man ta bort själva gallret. På detta sätt så kan man alltid låta korgen vara monterad på pakethållaren. Det är faktiskt väldigt praktiskt att ha en korg som denna att lasta i när man ska någonstans. Korgen är mycket robust och tålig, så oavsett om man transporterar prylar eller sin hund så kan man känna sig säker på att korgen kommer hålla.

För djur så är denna korg tänkt att användas för en last på upp till 8 kg. Produkten passar för pakethållare med en bredd på 10,5-14,5 cm. Med på köpet får man en fin och kvalitativ dyna av mockaimitation som gör det väldigt bekvämt för hunden att sitta eller ligga i sin transportkorg.

3. Cykelkorg för styret

Detta är en korg som fästs på cykelstyret. Många föredrar att ha sin hund framför sig på detta sätt när man cyklar. Genom att ha hunden i en korg på styret så kan man hålla koll så att hunden trivs, och inte hittar på några hyss.

Nackdelen med en korg för styret är att de ofta måste hållas lite mindre än de produkter som är designade för att ställas på pakethållaren. Ofta är denna lösning bäst för mindre hundar. Just denna modell tål en vikt på 5 kg, vilket inte är så tokigt med tanke på att den gör sig bra på styret, utan att vara i vägen eller skymma sikten framåt.

Denna produkt känns väldigt robust och säker. När korgen är monterad så kan man svänga med styret precis som vanligt, utan att korgen stör. Man känner heller inte att det är någon risk att korgen skulle lossna eller gå sönder av rörelserna.

Ett galler ser till att hunden inte kan hoppa ur korgen. Detta galler kan tas bort om man inte tycker det behövs. När man inte har hunden med sig kan man också behålla korgen och använda den som en vanlig cykelkorg.

4. Cykelkorg Brun Pil för hund och katt

Detta är en billig men bra cykelkorg som passar för både hundar och katter. Korgen tål en vikt på lasten på upp till 5 kg. Medföljer gör ett gallertak av stål som garanterar att passageraren inte kan hoppa ur.

Vi gillar verkligen designen på denna korg. Produkten är dekorativ och funktionell på en och samma gång. Själva korgen är tillverkad av av pil, den ser och känns väldigt gedigen ut. Produkten fästs på styret med hjälp av medföljande remmar. Det går relativt enkelt att sätta fast korgen, och när man väl spänt åt remmarna så sitter den mycket stadigt.

Korgen har två handtag längs sidorna som gör det smidigt att bära korgen när man tagit loss den. Med på köpet får man en kudde med mockaimitation som gör det skönt för husdjuret att lägga sig ner.

5. Cykelkorg med nät för pakethållare

Detta är en praktiskt liten cykelkorg för pakethållaren med måtten 29x42x48cm. Denna korg känns exklusiv tack vare dess fina design och kvalitativa materialval. Produkten är perfekt för mindre hundar och även katter. Rekommenderad vikt på lasten är upp till 6 kg.

Själva korgen vilar på en robust metallram, något som gör att man kan vara säker på att den inte kommer att tryckas ihop om den utsätts för yttre påfrestningar.

Korgen kan täckas med det medföljande nätet som fälls upp över korgens öppning. Nätet är relativt tunt och låter luften fortsatt cirkulera inne i utrymmet. Man har även ett litet koppel inne i korgen att tillgå, tillverkaren har verkligen jobbat med både hängslen och livrem här, något som vi såklart uppskattar.