Bästa hundgrinden: Bäst i test 2024

En hundgrind kan vara en mycket bra produkt för att göra vardagslivet lite enklare när man har hund. Genom att sätta upp en hundgrind kan man styra eller begränsa hundens rörlighet i bostaden utan att behöva sätta hunden i en hundbur. Hundgrinden kan användas för att hindra hunden att gå in i vissa rum där den exempelvis kan skada inredningen, eller själv komma till skada.

För att en hundgrind ska fungera optimalt så gäller det så klart att man väljer rätt produkt för just ditt hem och din hund. Produkten måste vara anpassad till hundens storlek såväl som dess beteende. Om man har en ihärdig och busig hund så måste man självklart satsa på en extra tålig produkt. Grinden ska stå pall för allt hunden kan tänkas att utsätta den för.

De 5 bästa hundgrindarna 2024

Vi har granskat ett antal olika populära hundgrindar på den svenska marknaden. Nedan har vi valt ut de grindar vi tycker är bäst i test just nu. Vi har enbart valt ut produkter som håller en hög kvalitet, och som vi anser är prisvärda i förhållandet till utbudet i stort. En bra hundgrind ska vara tålig och stabil. Varken små barn eller hundar ska kunna öppna eller dra ner grinden av misstag. Samtidigt måste grinden vara anpassad för att underlätta smidig passage för oss människor. Grinden måste vara smidig att öppna för en vuxen person samtidigt som den ska vara i princip omöjlig för en hunden att få upp.

Vi har letat upp produkter med olika bredd och höjd för att att det ska gå att hitta en produkt för de allra flesta behov. Läs gärna vidare i vår topplista nedan för att hitta det val som är det allra bästa för ditt hem och din hund.

1. Grind Handsfree Walk-Thru

Hundgrind bäst i test

Denna modell är designad för att vara så smidig som bara möjligt för oss som rör oss i huset. Samtidigt som grinden effektivt håller hunden inne eller ute från vissa rum så begränsar den den mänskliga rörligheten så lite som möjligt. Tack vare att grinden kan öppnas med foten så kan man ta sig igenom den, även om man har händerna fulla. Perfekt när man exempelvis kommer hem efter att att ha storhandlat och vill kunna ta sig obehindrat till köket.

Denna grind kan öppnas genom att man trycker till med foten på en dold ”knapp” i nederkanten av grinden. Denna manöver är lätt för oss människor att genomföra samtidigt som att det är i princip omöjligt för en hund att göra. Man kan även öppna grinden med händerna om man skulle vilja.

Detta är en mycket stabil och hållfast produkt av stål. Grinden tål även att större hundar lutar sig mot eller hoppar upp mot den. Denna produkt går att justera så att den kan ha en bredd allt mellan 76 och 96 centimeter, något som gör att den går att passa in i de flesta öppningar.

2. Carlson Grind Xtra Bred Walk-Thru Med Dörr

Den bästa extra breda hundgrinden

Detta är det bästa valet för dig som har en bred öppning som du vill täppa till för att förhindra att din hund passerar. Grinden kan redan från början justeras i bredd mellan 74-112 cm. Köper man till förlängningsdelar så kan grinden breddas ytterligare.

Detta är en tålig och kvalitativ produkt som man kommer kunna ha i sitt hem under lång tid. Grinden är tuggtålig om man har en hund som gillar att tugga på saker. Förutom att den står emot tuggandet rent fysiskt så är den även fri från ämnen som skulle kunna skada hunden.

Denna modell har, som en del andra grindar på marknaden, en mindre öppning där man kan låta katter eller mindre hundar passera om man så önskar.

3. Ferplast hundgrind

Detta är en av de mest kvalitativa hundgrindarna man kan skaffa sig. Detta är en grind av plast och stål som kombinerar de bästa egenskaperna som användarvänlighet, enkelhet att montera och hållbarhet och säkerhet. En stor fördel med denna produkt är också just hur enkel den är att sätta upp. Man behöver inte ens några verktyg för att få denna grind på plats.

Bredden på grinden går att justera mellan 70 och 80 cm, något som gör att den kan anpassas till just din dörrpost där hemma. Man kan även köpa till förlängningar som gör att man kan använda hundgrinden även i större dörröppningar.

Något som är bra just med denna grind är att den går bra att använda även med lite större valpar. Tack vare att spjälavståndet endast är 5 cm så hindras även de minsta hundarna effektivt från att smita igenom.

Denna produkt har ett två-vägs-öppningssystem som gör den smidig att passera genom, oavsett vilket håll man kommer ifrån. Modellen har även en säkerhetsanordning som gör den i princip omöjlig för hundar eller småbarn att öppna. Denna grind har en väl avvägd balans mellan pris och kvalitet.

4. Carlson Grind Mini Med Dörr

Detta är den bästa hundgrinden för små hundar. Denna grind har en höjd på endast 46 cm, något som gör att de flesta av oss kan kliva över den på ett mycket smidigt sätt. En mycket praktisk finess är även att grinden har en mindre dörr på 25×23 där man kan låta de mindre djuren passera.

Carlson Grind Mini Med Dörr har en ett relativt stort spann i vilket den kan justeras i bredden. Tack vare att man kan justera grinden 74-96,5 cm så passar den direkt in i de flesta hem. Behöver man täcka för en ännu större öppning så finns det även förlängningsset man kan köpa in separat.

Detta är en relativt billig produkt för mindre hundar som sitt pris till trots håller en kvalitet som man hittar hos betydligt dyrare modeller.

5. Grind Xtra Hög Walk-Thru Med Dörr

Bästa höga grinden

Detta är en extra hög modell som ger en stor trygghetskänsla om man har en större hund. Denna produkt går även så klart att använda även till små och medelstora hundar. Med denna grind kan man känna sig extra trygg med att hunden aldrig kommer kunna klättra eller hoppa över grinden.

Denna konstruktion har en liten dörr som man kan öppna upp om man exempelvis vill att katter eller mindre hundar ska kunna ta sig genom grinden samtidigt som den effektivt håller ute den större hunden.

Denna produkt kan monteras enkelt, utan några behov av att borra hål i väggen. Ett gummifäste skruvas fast mot väggen och håller grinden stadigt på plats utan att göra skada. Vill man ha extra stabilitet går grinden även att borra fast om man man så skulle vilja.

Detta är en extrem tålig grind av hög kvalitet. Detta är det perfekta valet om man har en busig hund som gillar att hoppa på grinden. Denna grind tål även att hunden tuggar på den utan att den blir skadad eller ful. Lyckligtvis är den så klart gift- och blyfri. Grind Xtra Hög Walk-Thru Med Dörr är ställbar i ett intervall på hela 74-99 centimeter. Grindförlängning finns att köpa till om bredden inte räcker.

Eftersom denna produkt är så pass hög är den osmidig att hoppa över om man inte är lång. Positivt är dock att den är enkel att öppna med hjälp av ett handtag på ovansidan.

Om vår bäst-i-test-topplista

För att avgöra vilka grindar vi skulle titta närmare på i vår granskning så har vi läst expertrecensioner såsom exempelvis hos K9 of Mine. Vi har även läst de recensioner och omdömen som kunder lämnat online hos de olika återförsäljarna. När vi fått veta vilka de mest omtyckta produkterna är så har vi gjort vår egen bedömning av vilka produkter som är mest värdiga att få en plats i vår topplista.

Vi har jämfört uppbyggnad och design hos de olika modellerna. Det är även varit en stor prioritet att grinden ska vara enkel att installera för någon utan förkunskap. Helst ska grinden kunna skruvas upp utan att man behöver borra eller göra någon annat permanent ingrepp i vägg eller dörrpost. De produkter vi slutligen valde ut är alla väldigt kvalitativa och lätthanterliga. Modellerna får högt betyg vid montering såväl som vid daglig användning. De produkter vi valt ut är dessutom relativt billiga eller prisvärda om man ser till det totala utbudet på marknaden.