Bästa kattsprayen: Bäst i test 2024

Att vara kattägare är för det mesta oerhört belönande, kärleksfullt och härligt. Att vara kattägare kan dock också medföra att man ibland blir irriterad på sin katts beteende. Har man haft katt ett tag så har man säkerligen upplevt att katten någon gång tagit till sig oönskade beteenden. Många katter klöser, istället för på sitt klösträd, exempelvis någon gång på möbler och i hemmet som man vill skydda. Har man otur så har katten kanske någon gång även kissat på ett olämpligt ställe i hemmet. Om man inte tar tag i dessa problem så kan de snabbt förvärras.

Som tur är finns det hjälpmedel att tillgå. Denna artikel ägnar vi åt några olika sprayprodukter som kan användas till nytta för både dig och katten. Det finns till exempel sprayer som man kan använda för att lära katten att undvika att klösa på eller uppehålla sig på vissa ställen. Om katten kissat på golvet eller en möbel behöver man även använda sig av en för ändamålet avsedd rengöringsspray som inte bara tar bort fläcken utan också lukten. Katten kan nämligen dras till att kissa på samma ställe igen om han eller hon känner minsta doft av urin. Vi har även gått igenom några olika sprayer som kan användas för att att lugna katten i stressade situationer, exempelvis inför ett veterinärbesök. Läs vidare för att se vilka kattsprayer, för olika ändamål, som vi tycker är bäst i test just.

Bästa rengöringsspray mot katturin: Urine off Cat Spray

Denna produkt är framtagen för att inte bara ta bort fläcken när katten kissat på fel ställen. Urine off tar också helt bort doften från urinet. Eftersom detta är en välkänd och väl testad produkt så har den en nästan självklar plats i vår topplista. Att få bort precis hela doften är nämligen nödvändigt om man ska lära katten att bättra sig. Risken är nämligen stor att katten fortsätter att kissa på fel ställen så länge hon eller han känner urindoften i området. Det finns många bra rengöringsmedel på marknaden som tar bort fläckar och även gör att vi människor tycker att det doftar fräscht. Problemet är att små doftpartiklar kan dröja kvar. Så länge katten känner spår av lukt så finns alltid risken att katten kissar igen.

Detta medel är mycket effektivt på att rengöra och neutralisera. Om man har haft problem med att katten kissat inomhus så ska man snabbt använda detta medel för att rengöra platsen. När kisset väl är borttaget och lukten neutraliserad så är chansen liten att katten gör samma sak på samma plats. Att träna katten att kissa i sin egen låda eller utomhus är så klart en process som kräver flera insatser. Att rengöra efter olyckor i hemmet är dock a och o för att hindra att de inträffar igen.

Hemligheten bakom denna produkts effektivitet är bland annat att det innehåller feromonblockerare som hindrar katten från att känna urindoften. Medlet fungerar lika bra på nygjorda fläckar såväl som på intorkade.

Bästa lugnande: Feliway Spray

Feliways spray är en lugnande spray som kan ha en mängd nyttiga användningsområden. Denna produkt är ett syntetiskt framtaget feromon som gör katten lugn. Medlet liknar det som katten naturligt utsöndrar i ansiktet när den stryker sig mot miljöer som den känner sig trygg i. Genom att katten känner doften av medlet så känner han eller hon att hon är på en trygg plats. Detta medel får därmed katten att blir mer trygg och avslappnad oavsett vilken miljö den är i.

Detta medel är exempelvis perfekt att spraya i transportburen inför en resa. När katten känner doften av medlet så kommer hon eller han få lättare att slappna av och bli mindre orolig inför vad som är på gång. Medlet är därför även lämpligt att använda när man ska iväg till veterinären.

Detta är en mycket effektiv produkt, men den är även stark. Följ därför anvisningarna på förpackningen. Att överdosera eller att spraya direkt på katten är inte lämpligt. Feromonerna i produkten påverkar bara katten. Vi männsikor eller andra husdjur kommer därför inte påverkas av dess effekter. Denna produkt kan användas förebyggande. Effekten håller i sig i upp till fem timmar. Detta är den bästa lugnande sprayen i vårt test.

Bästa kattmyntaspray: Kong Naturals

Detta är en av de mest kvalitativa kattmyntasprayerna på marknaden. Detta är en väldigt ren spray som tillverkas av de bästa delarna på kattmynta. Tack vare att myntan är så koncentrerad så behöver man bara spraya en mycket liten mängd för att katten ska bli som galen. Denna produkt kan användas för att göra katten intresserad av särskilda objekt eller platser. Om man exempelvis sprayar på någon av kattens leksaker så får de nytt liv och katten blir plötsligt betydligt mer intresserad av att leka med dem.

Denna produkt kan användas taktiskt för att lära katten positiva beteenden. Om man exempelvis har problem med att katten klöser på möbler men inte på sitt klösträd så kan man spraya medlet på klösträdet eller klösbrädan. Eftersom doften drar till sin katten så är chansen stor att han eller hon både klöser och leker på platsen, hellre än någon annanstans. Man kan även använda detta kattmyntamedel på godisbitar eller där katten äter för att öka kattens aptit.

Bästa blodstoppande spray: Blodstopp spray 80 ml

Detta är en spray vi tycker alla djurägare ska ha hemma. Om olyckan väl är framme så är det ovärderligt att ha en blodstoppande spray som man kan använda på sin katt eller hund. Sprayen fungerar faktiskt till och med på människor. Om man någon gång orsakat en blödning när man klippt kattens klor så vet man att blodflödet kan vara stort och svårt att få stopp på. I detta läge finns ingen tid att åka till affären för att köpa ett läkemedel. Med denna produkt hemma så vet man att man kan täppa till blodflödet när det behövs. Sprayen fungerar även på andra mindre sår som katten kan ådra sig. Detta är en snabb och säker produkt som vi varmt kan rekommendera.

Bästa automatiska träningssprayen: Ssscat gå-bort-spray

Detta är något så finurligt som en automatisk rörelseaktiverad spray som man kan använda för att träna bort oönskade beteenden hos katten. Eftersom denna produkt har en inbyggd rörelsesensor så kostar den en del inköp. Om man dock provat men misslyckats med att vänja bort katten från en ovana så kan det dock vara värt att testa detta grepp.

Denna sprayflaska är utmärkt att ställa på ett ställe där man vill att katten inte ska uppehålla sig. Ett exempel kan vara diskbänken eller köksbordet. När sprayen väl är aktiverad så så känner den av rörelser i närheten och skjuter iväg en ofarlig men obehaglig dusch. Om katten exempelvis hoppar upp på diskbänken så kommer produkten att spraya katten, något som gör att han eller hon med all sannolikhet hoppar ner igen. Vanligtvis krävs det inte många sprayningar förrän katten har lärt sig att undvika området. Man kan på detta sätt lägga till nya förbjudna områden genom att flytta sensorn till en ny plats allt efter som.

Detta är en mycket innovativ produkt som är verkligt användbar i träningen av katten. Produkten räcker till hela 80 sprayduschar. När medlet är slut så behåller man sensorn och kan sedan köpa till refill på själva sprayen till ett betydligt billigare pris. Spraymedlet är helt ofarligt och fritt från färg och lukt.

Denna produkt kan finjusteras så att den passar för just dina behov. Sensorn kan ställas in i 5 olika lägen, bland annat beroende på känslighet. Sprayriktningen kan justeras i 3 olika lägen.