Bästa klotången till katten: Bäst i test 2024

Innekatt med långa klor

De flesta innekatters klor behöver skötas om av oss djurägare. När katten är inne så växer klorna vanligtvis snabbare än de själva hinner slita ner dem. För att hjälpa katten på traven så är det viktigt att man har exempelvis ett klösträd eller en klösbräda att tillgå. Även om innekatten klöser så behöver man oftast klippa kattens klor då och då för att de inte ska bli allt för långa. Hur ofta man behöver klippa klorna varierar från katt till katt. Det kan därför vara bra att regelbundet ta sig en titt på kattens klor för att försäkra sig om att det inte är för långa. Om man har en utekatt så behöver man normalt sett inte klippa klorna alls. Utekatten sliter själva på klorna i en normal takt genom att exempelvis klättra i träd.

De 6 bästa klosaxarna 2024

Vi har noggrant granskat de klotänger och klosaxar för katter som finns att köpa idag. Nedan har vi valt ut 5 stycken testvinnare som alla håller en hög kvalitet. Samtliga av våra utvalda klosaxar är säkra och robusta, något som så klart är viktigt för kattens välbefinnandes skull. Att klippa kattens klor kräver en viss precision och därför skulle vi aldrig försöka göra det med ett undermåligt verktyg. Våra utvalda klosaxar är alla lätthanterliga och smidiga att jobba med. Vi har valt ut modeller i lite olika prisklasser. Som vanligt gäller regeln att man får vad man betalar för. Det innebär att de lite dyrare premiummodellerna i detta fall också är de som presterar allra bäst. Med det sagt fungerar det lite billigare modellerna också bra, även om de kanske inte alltid är lika bekväma att hålla i.

1. Klotång Pro

Detta är en mycket prisvärd klotång som gör kloklippandet föredömligt enkelt och smidigt. Klotången känns robust och stabil samtidigt som den är tillräckligt nätt för att man ska kunna komma åt att klippa klorna på ett smidigt sätt.

Denna klotång har ett ergonomiskt grepp tack vare handtagets design och beläggning. De räfflade ytorna gör att tången ligger säkert i handen utan risk att den skulle slinta. Vi gillar även det faktum att man så tydligt ser var på klon man klipper, något som gör produkten säker att använda i detta känsliga område.

Denna klotång är ett utmärkt val för den som vill göra kloklippningen så smidig som bara möjligt. Klotången känns slittålig och stabil men har ändå ett relativt lågt pris jämfört med andra produkter i samma klass.

2. Klotång Giljotin

Detta är en klotång till katten med ett mjukt grepp. För att klippa klon så behövs bara ett lätt tryck. Tack vare klippet kan göras utan att man behöver ta i så kan man hålla tången helt stilla under hela förloppet. Detta är den mest säkra och praktiska klipptången vi testat.

Ett stort plus får denna tång även för det faktum att designen låter oss se både tass och klo tydligt när vi klipper.

Detta är en giljotintång med ergonomiskt handtag med bra grepp. Tången håller en hög kvalitet och känns robust och säker, därför ger vi Klotång Giljotin högsta betyg.

3. Doggyman liten Klotång

klosax
Bästa saxmodellen kommer från Doggyman

Detta är den bästa klosaxen vi testat som har designen just av en sax och inte tång. Även om vi tycker att en tångdesign på klipparen ofta ger bäst kraft så har vi inget principiellt emot att använda en klippare designad som en sax. Faktum är att många är mer vana att klippa med en sax. Man ska använda det verktyg man känner sig mest bekväm med. Vill man klippa med en sax så är det just denna produkt från Doggyman som vi skulle rekommendera allra mest.

En av anledningarna till att vi valt ut just denna klosax är dess sköna handtag av gummi. Handtaget ger ett överlägset bra grepp och saxen ligger bra i handen. Själva bladet är av rostfritt stål och är riktigt vasst redan från början. Detta är en mycket populär sax att använda både av proffsen såväl som nybörjarna.

4. Oster Premium

Detta är en klotång med en alldeles unik design. Förutom att tången ligger mycket bra i handen så är den även väldigt effektiv på att klippa, något som gör den smidig och säker. Oster Premium klotång har ett säreget handtag som är större än på många av de andra klosaxarna vi tittat på. Det stora handtaget gör att man får tillräckligt med kraft för att kunna klippa av klon utan någon större ansträngning alls.

Detta är en rejäl klotång som fungerar lika bra för hundar som för katter. Denna tång är hela 13 cm lång och ger en bra ergonomi jämfört med andra produkter på marknaden. Att tångens design också är snygg är inget krav men ger heller inte direkt några minuspoäng. Detta är en säker och stabil tång av hög kvalitet.

5. Nobby Klosax

Detta är en lite mindre klosax som passar för alla, men kanske allra bäst för de med små till medelstora händer. Detta är en sax av hög kvalitet så kommer kunna vara med under kattens livslängd. Vi gillar inte att behöva köpa nya prylar till katten så därför är det bra att satsa på kvalitet som denna som faktiskt håller i längden.

En fördel med denna produkt är att den är så liten och smidig, den tar knappt någon plats alls i byrålådan. Lika smidig känns saxen när man väl ska klippa med den. Katten hinner knappt märka av att den är där innan man hunnit börja klippa klorna en efter en.

6. Klosax Buster

klotång

Detta är en rejäl klotång för effektiv klippning av kattens klor. Eftersom tången är så pass stor så fungerar den även lika bra på mindre hundars klor. Det vi gillar mest med denna tång är dess gummiklädda handtag som ger ett mycket stadigt grep. Genom att tången ligger så pass fast i handen så finns det liten eller ingen risk att man skulle tappa greppet medan man klipper. Det känns väldigt tryggt att hålla i denna tång. Eftersom ett felklipp kan orsaka smärta och blödning för katten så tycker vi att det är värt att satsa på en tång som denna som verkligen känns säker och pålitlig.

Själva bladet på denna tång är gjort av rostfritt stål av god kvalitet. Tången känns vass, precis så som den ska vara för att man ska kunna klippa smidigt och effektivt.