Bästa kattgodis: Bäst i test 2024

katt som äter godis

Många kattägare tycker om att skämma bort sin katt med lite godis då och då. Att ge katten små godbitar kan vara något som gör att man känner att man kommer lite närmare sin katt. Godiset kan även utgöra en belöning eller distraktion. Genom att alltid ha lite kattgodis hemma så vet man att man har ett extra verktyg att ta till om det skulle knipa. Om man exempelvis behöver klippa kattens klor så kan det vara bra att låta katten mumsa på lite godis under tiden. Godiset kan också ses som en välförtjänt belöning om katten exempelvis stått ut med att varit instängd i en transportbur under resan.

De 5 bästa kattgodisen 2024

Vi har testat en hel del kattgodis genom åren. Inför skrivandet av denna artikel så har vi gjort en rejäl genomgång av några av de mest populära produkterna som säljs på svenska marknaden. Vi har granskat innehållsförteckningar för att ta reda på vilka de mest nyttiga kattgodisen är. Vi tycker nämligen att man i största mån ska undvika att ge sin katt mat eller godis som innehåller onödiga tillsatser eller andra onyttiga ämnen. Ett riktigt bra kattgodis ska vara näringsriktigt utan skadliga tillsatser. Godiset bör ha ett högt innehåll av protein och helst inte innehålla några kolhydrater eller socker. Ett bra kattgodis måste självklart även smaka gott.

Nedan har vi tagit fram de produkter som vi tycker är bäst i test just nu. Detta är produkter av högsta kvalitet som är omtyckta av katterna och säkra att skämma bort sitt husdjur med.

1. Kattgodis Four Friends 

bästa kattgodiset

Detta är ett av de, i vår mening, mest kvalitativa kattgodisen som finns att köpa. Med tanke på den kvalitet man får för pengarna så tycker vi att Four Friends är väldigt prisvärt. Detta godis är hypoallergent, något som innebär att det är låg risk att någon av ingredienserna i godiset skulle orsaka allergier hos katten. När man köper fabriksproducerad kattmat eller kattgodis finns nämligen risken att den ibland långa listan med tillsatser kan orsaka allergiska reaktioner hos katten. Vissa av reaktionerna kan vara tydliga medan andra kan orsaka besvär för katten utan att vi djurägare knappt märker av det. Därför tycker vi att det kan vara värt en extra slant att satsa på mat och godis där tillverkaren satsat på hypoallergena beståndsdelar.

Detta godis har en mycket hög proteinhalt och är helt fritt från spannmål. Många tillverkare tillsätter spannmål för att göra godiset billigare. Spannmålet har dock ingen funktion för katten utan riskerar istället att irritera dess matsmältning.

Detta är ett godis av absolut toppkvalitet för dig som vill ge det bästa till katten. Detta godis kan ges till vardags eller sparas till mer speciella tillfällen. Godiset finns i flera olika smaker där exempelvis beef verkar vara en given hit hos de flesta katter. Något vi gillar med denna produkt är att kötthalten är mycket hög oavsett vilken av smakerna man väljer. Eftersom även vitaminer är tillsatta så kan man se det som även ett nyttigt kosttillskott även om det för katten smakar som just godis.

2. Cat sticks Mini

Detta är ett noggrant testat och pålitligt kattgodis från en av de största tillverkarna. Det bästa kattgodiset måste så klart vara ett godis som katten gillar. Detta lyckas Mini Cat Sticks med bravur. Vi har testat godiset på flera olika katter och kommit fram till att det är mycket uppskattat av våra fyrbenta vänner. Förutom att katten måste gilla godiset så har vi så klart en hel del krav på själva innehållet vad det gäller näringsinnehåll och tillsatser. Detta är verkligen ett rent kattgodis utan onödiga tillsatser. Produkten innehåller faktiskt hela 93% kött. Den höga kötthalten är något av det bästa i branschen om man som vi gått igenom innehållsförteckningen på en mängd olika kattgodis.

Denna produkt har som sagt väldigt hög kötthalt, goda nyheter är också att godiset inte har någon som helst tillsatt socker. Vi gillar verkligen det faktum att godiset kommer i formen av ”pinnar”. Godiset är lätt att hålla i, och på så sätt kan man tydligt visa katten vilken belöning som väntar. Tack vare att man kan hålla fram godiset framför katten så är det ett bra verktyg när man vill träna katten att göra olika trick. Genom att vifta med pinnen så fångar man kattens uppmärksamhet samtidigt som man kan ge honom eller henne motivation att uppföra sig på ett önskvärt sätt.

Detta är ett populärt kattgodis som går hem hos i stort sett alla katter. Vi gillar det faktum att det finns fyra olika smaker i förpackningen, på detta sätt kan man ge katten variation.

3. Churu blandad 20-pack

Ett kattgodis som blivit oehört populärt på senare tid är Churu. Det som är bra med Churu är att de har flera olika goda godis med olika smaker. Exempelvis finns en förpackning kallad Seafood som har fyra olika smaker av fisk och skaldjur. Just denna uppsättning smaker tycks de flesta katter vara galna i, men testa gärna även exempelvis kyckling eller oxkött.

Detta kattgodis består av tuber med gott och krämigt innehåll. Man kan klämma ut innehållet för att ge katten en god belöning. Man kan även ringla innehållet över kattens vanliga mat för att uppmuntra den att äta bättre. Eftersom krämen är så smakrik så går den också att använda för att få katten att äta sin medicin, dels för att den kan dölja medicinsmaken men också för att allt som krämen vidrör blir mer lockande att äta.

Detta är verkligen en produkt som förtjänar att provas! Vi är många som upptäckt hur galna katterna tycks vara i just detta godis.

4. DUO Smoothie

Krämigt godis som förhindrar hårbollar

Detta är ett specialgodis som ursprungligen är framtagen speciellt i syfte att underlätta när man ska ge katten medicin. Genom att stryka lite av denna goda kräm på medicinen (eller genom att ge det som belöning i samband med dosen) så blir det lättare få i katten sin medicin. Eftersom katter tycks vara galna i denna kräm så är det dock många som börjat använda den som ”belöning” även vid andra tillfällen. Eftersom detta inte bara är ett godis utan också ett nyttigt kosttillskott så är det inte alls någon fara att ge katten godiset regelbundet, snarare tvärt om.

Kattgodis DUO Smoothie kommer från den pålitliga tillverkaren Trixie som även gör annat godis och kosttillskott till katten. Denna kräm innehåller näringsrik energi till katten, något som gör att man kan använda den i uppiggande syfte eller bara som en belöning när man exempelvis varit ute och rest eller gjort något annat som varit påfrestande för kattens humör. Vi kan även tipsa om att detta godis kan vara utmärkt att använda när man vill göra katten lite mer foglig när man klipper hans eller hennes klor!

Denna kräm är verkligen populär hos katterna. Vi kan rekommendera alla att testa DUO Smoothie för att se vilken effekt den har på just din katt. Ett plus med detta krämiga kattgodis är även att det förhindrar hårbollar.

5. Gobiten Sei

Detta är kattgodiset för dig som vill skämma bort katten rejält. Detta är ett norsktillverkat godis som är framtaget med kattens bästa i fokus. Denna produkt innehåller de allra bästa råvarorna och man har skippat tillsatserna helt. Precis som när vi själva ska äta så föredrar vi ju att vår mat innehåller så lite tillsatser som möjligt. Vi blev mycket glada när vi hittade en bra produkt helt fritt från tillsatser.

Detta är verkligen ett godis som förtjänar sin plats i vår bäst-i-test-lista för kattgodis. Godisets enda nackdel är att det är dyrt. Vi tycker dock det kan vara värt att spendera de extra pengarna för att få ett godis som man vet är näringsriktigt och rent. Ett tips kan vara att spara detta godis till mer speciella tillfällen.