Bästa hästtäcket: Bäst i test 2024

Alla hästägare förstår betydelsen av att ha bra hästtäcken att tillgå för att skydda sin häst. Oavsett om det gäller att skydda hästen mot kyla, regn, värme eller insekter så finns det ett stort antal olika produkter att välja på. Att välja rätt kan ibland vara en utmaning. Självklart vill man inte spendera mer pengar än nödvändigt. Samtidigt vill man ha en bra produkt som hästen trivs med och som håller i längden.

De 5 bästa hästtäckena 2024

Nedan har vi korat de hästtäcken som förtjänar utmärkelsen bäst i test. Vi har valt ut de bästa alternativen inom ett antal olika kategorier. Läs därför hela listan för att se vilket täcke som passar din och din hästs behov. De olika produkterna kan med fördel kombineras med varandra för att skapa ett komplett skydd för hästen, oavsett årstid eller väderlek.

1. Bästa medicinska hästtäcket: EQUILIBRUM Magnettäcke

Detta är det enligt vårt tycke mest intressanta specialtäcket just nu. Denna produkt är designad för att ge hästen en medicinsk behandling med hjälp av täcket medan han eller hon bär det. Det är många hästägare som har vittnat om de goda egenskaperna med magnetterapi i allmänhet och just denna produkt i synnerhet.

Det vi gillar kanske allra mest med just denna produkt är dess flexibilitet. I andra hästtäcken med magnetterapi som vi tittat på så sitter magneterna fixerade. I täcket från EQUILIBRUM kan man dock flytta runt magneterna för att punktbehandla där man tycker att det behövs som mest. Det ska dock nämnas att produkten inte enbart är till för att behandla befintliga åkommor, den kan även användas förebyggande. På detta sätt är det välgörande att använda hästtäcket ofta.

Denna produkt är enkel att ta på och av. Tack vare magneternas stimulerande effekter så kan man med fördel använda den både före och efter träningen. I standardutförandet ingår 6 stycken stora magneter. Magneterna fäst med hjälp av kardborreband som finns på insidan av täcket. Bland de goda egenskaperna hos magneterna är bland annat att de ökar blodcirkulation, minskar muskelspänningar och minskar stelhet i rygg. Observera att magneterna inte ska placeras över öppna sår eller inflammerade områden då de där kan göra mer skada än nytta.

Detta är ett välsittande och snyggt hästtäcke av hög kvalitet. Tack vare att täckets medicinska egenskaper så tycker vi det är väl värt att betala dess jämförelsevis höga pris.

2. Mest prisvärda: Stalltäcke Millie

Detta är ett av de mest prisvärda hästtäckena på marknaden just nu. Denna produkt har en kvalitet som tycks matcha den som finns i betydligt dyrare tillverkares produkter. Samtidigt så har tillverkaren Back on Track med stalltäcket Millie lyckats ta fram en produkt som är förvånansvärt billig. Om man jämför med många av konkurrenternas täcken med likvärdiga egenskaper så är denna produkt rent prismässigt en riktig fullträff.

Detta täcke har en väldig smart design. Täcket är inte bara vackert att titta på, det är även väldigt funktionellt. Man sätter lätt på täcket på hästen och det är än smidigare att ta av. När man väl lagt täcket på hästen och fäst det så sitter det riktigt stadigt på plats. Tyget är extra glansigt över bogpartiet på hästen, något som gör att det glider på ett smidigt sätt och på så sätt förhindrar alla typer av skav. Bogvecken är dessutom rymliga, något som även det gör att täcket inte skaver på hästen.

Denna produkt går bra att använda som den är, som ett värmande stalltäcke. Insidan på täcket har ett speciellt material som stimulerar blodcirkulationen, något som så klart kan vara till stor nytta för hästen, i stallet, eller utomhus. Detta täcke omvandlar hästen egen kroppsvärme till infraröd energi, något som kan vara till stor nytta om hästen har en skada eller har ont i muskler eller leder.

På utsidan av denna produkt finns ett mycket stark yttertyg med ripstop. Tyget är dock inte vattentätt så om man vill ha det på utomhus under lite tuffare förhållanden så bör man komplettera med ett regntäcke. Där framme finns en dubbel frontknäppning som i kombination med kryssgjordarna över magen ser till att täcket sitter stabilt på plats.

3. Bästa vintertäcket: Horseware rhino plus reflectech vari-layer

Om du söker ett hästtäcke för vintern så kan vi rekommendera att du titta närmare på denna modell från Horseware Rhino. Detta är ett högkvalitativt och prisvärt hästtäcke som kommer hålla under mycket lång tid framöver. Med tanke på hur värmande detta täcke är så är det relativt lättviktigt. Normalt sett måste man satsa på ett tyngre täcke om man vill ha de uppvärmning som just denna modell erbjuder. Hemligheten bakom täckets extra värmande egenskaper ligger i dess foder bestående av fiberfyllning med skyddande polyesterfoder.

Detta täcke är helt vattentätt, något som gör det lämpligt i alla väder under den kallare säsongen. Tillverkaren har samtidigt som man håller vätan ute på utsidan, lyckats skapa ett täcke som kan andas från insidan. Det faktum att fukt transporteras bort från hästen gör att han eller hon mår bättre under täcket. Täckets antibakteriella egenskaper bidrar även de till en god hygien och hälsa.

Detta är ett vintertäcke som andas kvalitet, något som många av användarna har påpekat. Att produkten har oehört god passform och ser riktigt snygg ut gör ju inte saken sämre. Detta är bästa valet för dig som behöver ett värmande vintertäcke men samtidigt vill undvika en tung produkt som tynger ner hästen.

4. Bästa regn och flugtäcket: bucas buzz-off rain

Detta är ett regntäcke för dig som inte vill ge avkall på kvaliteten på prylarna du köper till hästen. Detta täcke kostar lite mer än många av de andra alternativen vi tittat på. Vi tror dock på att detta är kvalitet som man faktiskt tjänar på i längden. Genom att betala lite mer för denna produkt så får man ett täcke som förhoppningsvis kommer kunna vara med hästen under väldigt många år framöver. Positivt är även att regntäcket har ett mervärde i att det även kan användas som ett flugtäcke på mera regnfria dagar.

Till skillnad från en del billigare regntäcken så är denna produkt bra på att andas. Mesh-fodret leder på ett effektivt sätt bort fukt från hästens kropp. Att hästen hålls torr och fräsch gör att man förebygger problem som annars kan uppstå vid långvarigt bärande av ett dåligt ventilerat hästtäcke.

På utsidan är detta täcke snyggt silvrigt och reflekterande mot solljuset. Tack vare att solens värme reflekteras iväg så håller hästen sig sval även på varma dagar.

5. Bästa billiga täcket: Utetäcke Irhsuper-Dry

För alla oss som ogillar att spendera en förmögenhet på diverse utrustning till hästen kommer här ett mycket billigt och bra alternativ. Irhsuper-Dry är ett billigt utetäcke för hästen som fyller flera olika funktioner i en. Med tanke på produktens många användningsområden så känns det låga priset än mer förmånligt.

Denna produkt kan användas för att skydda hästen mot kyla såväl som mot regn och insekter. Täcket är mycket lättviktigt, något som underlättar både för oss och för hästen. Täcket är väldigt smidigt att lyfta på och av. Väl på plats märker hästen knappt av att täcket finns där.

Detta täcke glider bra mot hästen och skaver därför inte. Trots sitt jämförelsevis billiga pris så tycks täcket hålla en hög kvalitet jämfört med många av konkurrenternas modeller. Denna produkt finns att köpa i många olika färger.

Hur valde vi ut kandidaterna till vår bäst-i-test-lista?

Att välja ut vilka hästtäcken som är bäst i test var inte en lätt uppgift. En orsak till att denna topplista var en utmaning att göra är att det finns väldigt många olika produkter på marknaden att välja på. En annan är att det inte finns många professionellt utförda och allomfattande test att läsa. Vi har i vårt urval därför lagt stor viktigt vid vad vanliga användare sagt om de olika täckena. Användaromdömen och recensioner har vi hämtat in genom att läsa betyg och omdömen på olika butiker online och hos Google Shopping. Vi har även besökt olika forum och sociala medier för att ta reda på vad helt vanliga användare tycker. När vi tagit fram lämpliga kandidater så har vi jämfört egenskaper, material samt priser hos de mest populära produkterna för att lyfta fram vinnarna i de olika kategorierna.