Bästa kattmatskålen: Bäst i test 2024

En kattmatskål är inte en helt oviktig detalj att köpa när man har katt. Genom att skaffa en bra produkt så gör man det enklare både för sig själv och för katten. Eftersom katten behöver utfodras flera gånger per dag så gör man sig själv en tjänst genom att skaffa en skål som är lätt att hantera och lätt att diska, helst ska den tåla maskindisk. Utseendeaspekten får heller inte glömmas. Eftersom skålen ofta står framme dygnet runt så kan man passa på att välja en produkt som ser snygg ut i hemmet. För er som vill ha möjlighet till en mer automatisk utfodring av katten kan vi även rekommendera en foderautomat till katten.

De 5 bästa kattmatskålarna 2024

Vi har genom åren testat ett större antal kattmatskålar. Genom våra erfarenheter har vi kunnat välja ut de produkter som vi tycker är bäst i test just nu. I vårt urval har vi prioriterat kvalitet då vi tycker att en kattmatskål ska kunna hålla i väldigt många år utan att den tappar i funktion eller i utseende. De produkter vi valt ut nedan håller en hög standard samtidigt som de är användarvänliga. Nedan produkter är bra, både för oss människor att servera i, och att diska ur, samtidigt som de är smidiga för katten att äta ur. Vi har självklart även prioriterat de skålar som har ett attraktivt utseende eftersom skålen ofta står väl synlig i hemmet.

1. Keramik skål Meow Inverted

Detta är en mycket fin stengodsskål för kattens måltider. Denna skål har en väldigt unik design som är framtagen för just kattens sätt att äta. På insidan finns små åsar som katten rent naturligt gillar att slicka på. Genom att katten lockas att slicka så får man en fint rengjord skål varje gång. Åsarna har även en funktion i att de hjälper katten att rengöra sin egen tunga när han eller hon slickar på dem.

Denna skål tål både att användas i diskmaskin och i mikrovågsugn. Vi älskar verkligen den gulliga designen på dessa skålar. Lyckligtvis finns de i flera fina färger. Det är inte fel at köpa hem ett helt set till katten!

2. Matskål för resanMatbar dubbel 

Exklusiv design

Om du söker en dubbel kattmatskål så är detta ett bra alternativ. Detta är en produkt av hög kvalitet. Skålarna är tillverkade av rostfritt stål och avger därför inte några farliga ämnen till mat eller vatten. Det kan finnas flera anledningar till att man vill ha en dubbel matskål på detta sätt. Den dubbla matskålen ger möjlighet till att utfodra flera katter på en och samma gång, den ger även möjlighet att ha olika sorters foder på en och samma gång. Vill man så finns även möjlighet att ha vätska i en skål och mat i den andra.

Det bästa med denna produkt är de små gummitassarna som sitter under hela ”brickan”. Tack vare gummitassarna så står matbaren stabilt på vilket underlag som helst. Det finns väl nämligen få saker som är så irriterande som när skålarna åker runt på golvet när katten äter. Om skålarna inte står stabilt så finns alltid en extra risk att innehållet spills ut, något som man så klart vill undvika till varje pris. Denna fina matbar finns i nuläget i färgerna svart, vit och grå.

3. Kattmatskål silikon med lock

Mjuk silikonskål med lock

Om du du söker efter en kattmatskål med lock så är detta en alldeles utmärkt produkt att titta närmare på. Eftersom denna lock är mjuk och oöm så är den perfekt att ta med sig på utflykten eller resan. Locket skyddar innehållet i skålen. Locket går även bra att använda för att skydda maten från katten om man exempelvis ska låta färskmaten tina i den.

Eftersom skålen är mjuk så kan man vara oförsiktig med den utan att den skadas eller att den skadar andra material i hemmet. Denna produkt tål även maskindisk. Denna skål rymmer 160 ml och fungerar också att ställa som insats i tillverkarens andra skålar.

4. Matskål för resan

Vi var bara tvungna att ha med denna kattmatskål i vår lista eftersom den är så innovativ. Denna produkt är framtagen för att ta så liten plats som möjligt när den inte används. Detta gör matskålen perfekt att ta med sig på resan. Setet har två stycke matskålar som trycks upp ur förpackningen. Man kan själv välja hur djup skålen ska vara. Genom att bara trycka upp skålen bitvis så får den en grundare kant, något som gör den lättare för katten att äta ur.

När man trycker ihop skålarna helt så kan man stänga hela det platta paketet med hjälp av dragkedjan. Skålarna ser faktiskt riktigt snygga ut i sin beigea färg. Materialet är av mjukt silikon. Detta är en perfekt produkt för dig som ibland måste flytta katten mellan olika adresser, eller för dig som reser med katten. Setet gör att man får smidigare packning på resan.

5. Kattmatskål 2 i 1

Detta är två skålar i en eftersom skålen har en insats i rostfritt stål som går att lyfta ut. Något som är mycket bekvämt med denna skål är därför att man kan lyfta ur insatsen och exempelvis sätta den i diskmaskinen när den blivit smutsig. Då har man förfarande kvar en skål som man kan servera mat eller vatten i. På detta sätt så tar skålarna mindre plats än om man skulle haft två skålar att alternera med.

Denna skål rymmer 160 ml, vilket så klart är fullt tillräckligt för en rejäl måltid till katten. Vi gillar denna version med en fin limegrön färg men vi har sett att skålen även finns att köpa i rött för den som tycker att färgen är lite väl extrem.

Detta är en riktig favorit, en av de finaste skålarna i vårt test helt enkelt. Skålen håller en hög kvalitet och är extremt slittålig, något som gör att det kommer kunna vara med under lång tid framöver om man så vill.