Bästa hundskorna: Bäst i test 2024

Det finns många bra anledningar till att skydda hundens tassar när man är ute och går. Trampdynor och tass i övrigt kan vara känsliga mot vassa objekt som kan ligga på våra vägar, men även ute i naturen. Temperaturväxlingar kan även de skada hundens tassar precis som de skulle kunna skada våra fötter när vi går barfota. Solvarma ytor kan faktiskt bränna hundens tassar och trampdynor. Är det riktigt kallt ute kan även köldskador uppstå i hundens tassar.

Hundskor kan även skydda hundens tassar mot kemikalier och andra främmande ämnen. På vintern så ligger det inte sällan vägsalt eller andra kemikalier på vägar och gångar för att förhindra att det blir halt. Dessa ämnen kan, om det vill sig illa, torka ut och skada hundens tassar.

De 6 bästa hundskorna 2024

Vi har granskat en mängd olika skor för hundar. Nedan väljer vi ut de sex par skor som vi tycker förtjänar utmärkelsen bäst i test. Vi har medvetet valt ut lite olika typer av produkter så att de ska gå att hitta ett par till de allra flesta behoven. Nedan finns exempelvis produkter som är specialiserade på att klara av kyla och halka. Vi har även tagit fram ett par alroundskor som passar året om. Nedan finns även en skyddande hundstrumpa som er designad för att skydda en enskild tass. Om hunden exempelvis tappat en klo eller på annat sätt skadat en enskild tass så kan vi starkt rekommendera att man ser till att tassen är skyddad mot smuts och onödigt slitage när man är ute och går.

1. Hundsko Neopren

Detta är en kvalitativ hundsko som finns i flera olika storlekar. Tack vare att skon finns i så många storlekar så kan den fås att passa vilken hund som helst.

Denna modell har ett snabbfäste med kardborreband som gör på- och avtagandet mycket smidigt, något som så klart underlättar om hunden behöver ha skona på sig varje gång man går ut.

Denna hundsko gör ett utmärkt jobb i att skydda hundens känsliga tassar när man är ute. Produkten kan användas om hunden har skadade tassar som behöver läka men också om man är extra mån om sin hunds tassar. Materialet är av vattenavstötande och skyddar bland annat mot kyla, vägsalt, ojämnt och vasst underlag.

2. Ruffwear Grip Trex

Dessa skor har fått höga betyg i diverse tester, de tycks även gå hem hos kunderna. Detta är mycket tåliga skor som är framtagna för att att skydda hundens tassar, även i den tuffaste terräng. Om man gillar att vara aktiv med sin hund ute i skog och mark så är dessa skor ett alldeles utmärkt säkerhetskomplement. Skorna skyddar hunden undan de faror som kan lura på marken. Dessutom gör skorna att hunden kan gå och springa smidigare oavsett underlag.

Sulorna på dessa skor ger väldigt bra grepp, även om det är halt eller fuktigt ute. Man kan låta hunden exempelvis springa på klippor, eller grusigt och stenigt underlag utan att vara allt för rädd att hunden ska halka. Sulorna ger även ett extra skydd mot vassa objekt som hunden inte skulle haft om han eller hon sprang skolös.

Detta är de perfekta skorna för den med höga krav. Om man gillar att ta med hunden på hiking, fjällvandringar, långa promenader i skog och mark så är det en extra trygghet att ha just dessa skor på hundens tassar.

3. Protector Bootie Skyddande Hundstrumpa

Detta är hundskor av det rejälare slaget då de är framtagna för att klara av mer tuffa utomhusaktiviteter. Denna sko, som Non-stop Dogwear valt att kalla hundstrumpa är en skydssko som är är framtagen för att kunna användas om du utför mer extrema sporter med hunden i blandad terräng. Det kan till exempel handla om att hunden springer bredvid dig medan du cyklar eller att du bara är ute och springer eller går i utmanande terräng. Självklart går skorna även att ha på vid lugnare promenader i skogen om man vill vara på den säkra sidan med hundens säkerhet och välbefinnande.

Dessa skor har ett ytterlager av gummi. Ytterlagret ger bra grepp på de flesta ytor. Lagret hindrar även till stor del från att vassa saker skulle kunna penetrera skon. Produkten är sömlös på insidan, och är väldigt behaglig mot hundens tassar utan att orsaka något skav.

Dessa skyddsstrumpor fästs med hjälp av kardborreband runt hundens ben. Vi tycker att detta är en mycket bra lösning då skorna då sitter med extremt bra passform. Denna design gör att vi känner att det är mycket liten risk att skorna skulle halka av tassen, något som kan vara ett problem med andra produkter.

4. Ruffwear Polar Trex

Bästa hundskorna för snö och is

Detta är de bästa vinterskorna för hunden. Ruffwear Polar Trex är framtagna för att skydda hunden när det är snö och is utomhus. Först och främst ger modellen ett mycket bra grepp när det är halt ute. För det andra så skyddar denna produkt hundens tassar mot de skador som kan uppstå på tassen när man är ute och går länge på kallt underlag.

Dessa skor är välisolerade, något som gör att de håller tassarna tillräckligt varma även när det är bistert ute. Softshelltyget på ovansidan gör även att skon för god ventilation då det kan vara dåligt att stänga in tassen för länge i en fuktig sko.

Vissa kanske menar att hunden kan klara sig utan skor på vintern, men vi ser ingen skada i att använda denna produkt för at skydda hundens tassar lite extra. Det är särskilt när det är riktigt kallt som hundens tassar faktiskt kan ta skada. Man ska heller inte underskatta de skador hunden kan ådra sig om den halkar på ett olämpligt ställe. Tack vare överlägset grepp på yttersulan så minimerar dessa skor risken att hunden ska halka. Något som är bra med dessa skor är att de även skyddar mot de kemikalier som ibland sprids på vägarna för att hindra att de fryser. Detta är ett otyg för hundens tassar, och är något som man som hundägare inte alltid tänker på.

5. Sabro skyddssko

Special: Skyddssko för skadad tass

Detta är en skyddssko som är designad för att skydda hundens tass om den har något slags problem eller skada på tassen. Om hunden har varit hos veterinären och fått ett bandage över tassen så är denna skyddssko utmärkt att ta på. Denna sko har ett vattenavstötande skydd, något som gör att man kan gå ut i vilket väder som helst utan att behöva oroa sig för hundens tass. Skon är till för att använda oavsett väder så det behöver inte regna för att man ska använda den. Om hunden har en skada på tassen så är det bra att hålla smuts borta från området. Eftersom denna sko stöter bort både vatten och smuts så kan man känna sig trygg med att hunden är skyddad.

Denna skyddssko finns i flera olika storlekar. Tänk på att detta är en specialprodukt för att skydda en speciellt utsatt tass. Det finns bara en sko per för packning.

6. X-treme Weather Hundsko

Hundsko med lågt pris
Billig men bra hundsko

Detta är en billig men bra hundsko som som passar bra att ta till när hunden behöver lite extra skydd på promenaden. Denna sko är framtagen för att passa alla typer av väder. Skon skyddar hundens tass mot smuts och vatten, även i viss mån mot vasst eller kallt underlag. Denna sko är av lite enklare typ, den håller därför inte samma höga kvalitet som några av de lite dyrare hundskorna i vår topplista. Behöver man därför en sko som garanterat ska skydda mot även de vassaste objekten eller hård kyla så tycker vi att det är bättre att titta på ett annat alternativ. Är behoven begränsade och man behöver ha något som ändå skyddar och samtidigt minskar hundens benägenhet att halka så är X-treme Weather Hundsko ett fullgott alternativ.

Denna sko har ett väldigt lågt pris om man faktiskt ser till vad man får för pengarna. Detta är en mycket smidig sko som är enkel att både ta av och sätta på. Tack vare att skon har en kardborreknäppning så kan skon få perfekt passform på vilken hund som helst. Skon har en gummisula, något som gör att den får ett stadigt grepp om de flesta underlag.