Bästa klotången till hunden: Bäst i test 2024

Som hundägare måste man lära sig att klippa klorna på sin hund. Om man är inte har klippt hundens klor förut så gäller det att man läser på lite innan så att man inte råkar ut för någon olycka. Det är viktigt att man är försiktig så att man inte råkar klippa i pulpan av av misstag. På nätet finns gott om bra guider över hur du klipper hundens klor på bästa sätt.

Att ha bra verktyg när man klipper hundens klor underlättar så klart en hel del. Vi rekommenderar att man skaffar sig en riktigt tång som är avsedd för ändamålet. Med ett bra verktyg går ofta klippandet lekande lätt. Vissa hundar kan dock behöva lite tillvänjning innan de kan hålla sig lugna vid klippning. Det viktigaste är att man har gått om tid och tålamod när man ska klippa klorna på en besvärlig hund. Om hunden gör motstånd så kan det vara bra att dela upp klippningen på flera olika tillfällen.

De 6 bästa klotängerna 2024

Vi har valt ut ett antal klotänger som vi tycker förtjänar utmärkelsen bäst i test. Av de klotänger vi granskat gillade vi nedan exemplar allra bäst. Våra utvalda produkter håller alla en hög kvalitet och är säkra att använda. Detta är robusta och hållbara tänger som kommer ge samma goda resultat över tid. En bra klotång ska vara bekväm att hålla i, man ska även kunna hålla kvar greppet på ett och samma ställe även om hunden vill röra på sig. En bra klotång måste självklart också vara vass då man inte ska behöva ta i för att ta sig igenom klon. Produkterna i vårt topplista uppfyller alla de krav och önskemål vi har på en riktigt bra klotång.

1. Klotång Pro

Detta är en kraftfull klotång som effektivt klipper hundens klor. En nyckel till bra kloklippning är att man kan klippa snabbt och med precision. Denna klotång uppfyller de kriterier vi har har på en riktigt bra klotång för hunden. Klotång Pro ligger mycket bra i handen tack vare sitt ergonomiska handtag. Handtaget har material och räfflor som ger ett säkert och fast grepp. Själva klippdelen är vass och man ser tydligt precis var man klipper.

Denna klotång underlättar kloklippningen mycket. Tack vare tångens design så får man kraft i sitt grepp vilket gör att man inte behöver trycka hårt för att klippa klon.

2. Klotång Giljotin

Klotång Giljotin har ett stort och greppvänligt handtag som ger kraft i klippet även med liten ansträngning. Eftersom man inte behöver ta i när man klipper så minimeras risken att man darrar till på handen när klippet ska ske. Detta gör denna giljotinklippare till en av av de säkraste klipparna för hundens klor.

Något som gör denna modell så pålitlig är även det faktum att man får fullständig överblick över klon när man klipper. Tack vare att verktyget inte skymmer tassen när du ska klippa så finns ingen risk att man klipper av klon på fel ställe av misstag.

Detta är den bästa kloklipparen för hunden som vi testat. Handtaget är skönt att hålla i och har gummerade ytor som gör att verktyget ligger stabilt och säkert i handen.

3. Resco klotång giljotin

Detta är klotången för proffsen. Denna produkt passar perfekt för den som hanterar hundar i yrket, till exempel till kenneln eller hunddagiset. Vi kan även rekommendera denna produkt till privat bruk för den som vill ha det allra bästa till hunden. Denna klotång kostar lite mer än de flesta andra modeller vi sett på marknaden. Å andra sidan känns denna klotång så pass kvalitativ så att vi tror att man kommer kunna behålla den för evigt. Sett till hållbarheten kan produktens inköpspris faktiskt även motiveras rent ekonomiskt med tanke på hur länge man kommer kunna ha nytta av den. Vi tycker att det känns särskilt värt att investera i en Resco Klogiliotin om man har flera hundar därhemma!

Denna klotång har en speciell form, något som tillverkaren kallar för en ”klogiljotin”. Designen på denna produkt gör den mycket smidig att använda. När man ska klippa hundens klor gäller det att man enkelt kan jobba med precision så att det inte riskerar att hända någon olycka. Denna klotång känns mycket trygg och säker då den ligger stabilt i handen. Man får även bra med kraft i klippet tack vare tångens design. Tack vare att man knappt behöver ta i när man gör själva klippet så är risken liten att klipparen skulle flytta på sig i sista sekund.

Detta är en fin och effektiv klotång som andas kvalitet. Verktyget känns rejält och kraftfullt. Handtagen är tillverkade av kromat stål. Något vi särskilt gillar med denna klogiljotin är att den inte blockerar synfältet mellan dig och hundens klo, något som så klart gör den till en av de säkraste klotängerna på marknaden.

4. Show Tech Hund Klotång

Detta är en av de mest prisvärda klotängerna för hund som man kan få tag på just nu. Med ett pris strax över hundralappen så får man här en högkvalitativ produkt som känns både säker och väldigt enkel att använda. Denna tång har ett greppvänligt handtag som är gummerat. Tack vare gummimaterialet så får man ett fast grepp varje gång, något som gör att man kan klippa klorna med precision, utan att behöva oroa sig för att slinta.

Bladet på denna tång är tillverkat av rostfritt stål av bra kvalitet. Känslan är att denna tång kommer kunna hålla under hundens hela livslängd, och längre än så. Något vi gillar särskilt med denna produkt är att den känns så robust men samtidigt lättjobbad. Modellen finns i två olika storlekar.

5. Furminator Nail Clippers

Furminator gör borstar för hundar och katter som är mycket uppskattade av användarna. Därför blev vi glada att se att de även har en riktigt bra klotång till försäljning. Denna klotång sticker ut lite grann eftersom den har ett riktigt rejält och tjockt handtag. Handtaget är gjort av räfflad plast som gör att man får ett överlägset bra grepp om tången. Det goda greppet är inte den enda fördelen med detta handtag. Furminator Nail Clippers handtag är nämligen gjort av antimikrobiell plast, något som gör att bakterier inte samlas här. När det gäller djurvård så tycker vi alltid känns bra att använda prylar som inte samlar på sig otäcka bakterier som kan spridas både till djuren och oss människor.

Denna produkt kommer med en justerbar guide som ser till att du får rätt skärdjup för ditt djurs klor. Produkten passar både för hundar och för katter.

6. Aveo Setter

Detta är ett bra val för dig som vill ha en billig men bra klotång till hundens klor. Denna tång ser väldigt enkel ut i sitt utförande och har inte någon revolutionerande design direkt. Tången känns dock robust och den är bra på att göra sin uppgift, det vill säga klippa klor på ett effektivt och säkert sätt.

Denna tång passar lika bra till vänsterhänta som till högerhänta. Klotången finns att köpa i två olika storlekar. Detta är enligt oss den bästa budgetmodellen på marknaden. Det finns helt klart billigare alternativ att hitta, men inte utan att man måste börja tumma lite grann på kvaliteten.

Hur valde vi ut de allra bästa klotängerna för hunden?

För att hitta de allra bästa klosaxarna och klotängerna för hundens klor så har vi gjort ett noggrant jämförelsearbete av en mängd olika produkter vi hittat på marknaden. Vi har jämfört design, materialval och ergonomi med mera. Självklart har även användarvänlighet och klipparens vasshet vara några av de ytterst viktiga faktorerna vi tittat på. För att få ledning gällande vilka produkter som är de allra bästa så har vi läst flertalet tester och recensioner. På nätet finns både expertrecensioner men även användaromdömen att läsa. Genom att ta del åsikter från både experter och vanliga människor som testat de olika tängerna så har vi fått en bra bild över vilka produkter som var mest intressanta för oss att överväga att ha med i vår topplista.

De produkter vi valt ut känner vi oss bekväma med att rekommendera som bra köp till våra läsare. Vi har valt ut kloklippare av hög kvalitet så att de kommer kunna hålla i längden. Tack vare att modellerna håller en hög standard och att de är väl beprövade så kan man känna sig trygg med att de är säkra att använda. Se vår lista ovan för att se vilka kloklippare vi tycker är bäst i test just nu.