Bästa hundgodiset: Bäst i test 2024

Belöna din hund

Alla duktiga hundar förtjänar en belöning då och då. Med hjälp av hundgodis kan man hjälpa hunden på traven vad det gäller att anamma önskvärda beteenden. Godiset kan också vara ett effektivt verktyg om man vill lära hunden olika trick. Att ge hunden belöningar får så klart inte gå till överdrift. Hundgodiset ska vara ett komplement till den ordinarie kosten, och inte göra att vår fyrbenta vän inte orkar äta sin normala kost i matskålen. Om man köper ett riktigt bra hundgodis så kan man dock med gott samvete ge hunden extra mycket belöningar. Det finns till och med produkter som är så pass nyttiga att de snarare kan ses som kosttillskott.

De 5 bästa hundgodisen 2024

Vi har granskat en mängd olika hundgodis för att kunna välja ut ett fåtal produkter till vår bäst i test lista. Vi har granskat innehållet i ett större antal produkter som säljs till svenska djurägare. De hundgodis vi valt ut är alla mycket rena, har en hög proteinhalt och har inga eller få tillsatser. Precis som hos oss människor kan onödiga tillsatser i kosten orsaka allergier och irriterad mage. Man gör därför sin hund en stor tjänst om man väljer produkter av hög kvalitet med så lite tillsatser som möjligt.

Nedan har vi valt ut fem stycken produkter som hundarna tycks älska. Alla produkter i vår lista är nyttiga och kvalitativa. Dessa produkter kan vi med gott samvete rekommendera tillsammans med en i övrigt varierad kost. Vi har försökt välja ut varor av lite olika typer så att det ska finnas något för alla behov. Nedan finns både hårda och lite mjukare godbitar samt ett alternativ som kommer i form av en kräm.

1. Alphaspirit All Tastes Sticks

Hundgodis bäst i test

Det är många som upptäckt att just Alphasticks är ett godis som hundarna i galna i. Det faktum att detta godis också är hälsosamt gör att man kan ha få invändningar på att belöna hunden med just denna produkt. Detta godis kommer i formen av små pinnar. Vi gillar verkligen formen på detta godis då det kommer i precis lagom små munsbitar. Pinnarna är enkla att hålla i samtidigt som man kan visa dem för hunden så att det tydligt framgår att man lockar dem med en liten belöning. Detta godis är helt perfekt att använda om man håller på att lära den nya trick eller förstärka goda beteenden.

I denna förpackning finns pinnar med smakerna fisk, lever, kyckling, skinka, kalkon och anka. Det faktum att det finns så många olika smaker gör att hunden kan få spännande variation.

Det vi gillar mest med denna produkt, förutom att de flesta hundar fullkomligt tycks älska den, är att den innehåller så få tillsatser. Kötthalten är mycket hög denna vara, något som borgar för en hög kvalitet.

2. Hypoallergenic Treats CT-HY

Bästa hundgodiset för känsliga magar

Detta är det bästa godiset för hundar med känslig mage. Många hundfoder och hundgodis av sämre kvalitet innehåller ämnen som kan orsaka allergier hos hunden. Detta är ett säkert och noggrant testat godis som tagits fram i syfte att skapa ett så rent godis som möjligt utan tillsatser och ämnen som kan irritera hunden immun- och tarmsystem. Detta är därför den perfekta produkten att använda om man har en hund med foderämnesintolerans eller foderämnesallergi.

Detta godis har ett högt innehåll av Omega-3. Omega-3 är en fettsyra som behövs både för människor och hundar. Omega-3 förbättrar hundens matsmältning och immunförsvar. Även om hunden inte har någon känd allergi men ändå har problem med magen från och till så kan man testa en hypoallergen produkt som denna. Denna vara kan även förebygga uppkomsten av allergi hos hunden jämfört med andra sämre produkter som istället riskerar att orsaka dem. Detta är en produkt av hög kvalitet som vi rekommendera om man vi kunna ge sin hund en nyttig belöning.

3. TassaFritt Hund Svenska Älgkex

När vi först såg detta godis så väckte det omedelbart vårt intresse. Detta är ett svensktillverkat livsmedel för hundar som både ser och känns exklusivt. För att hamna i vår topplista räcker det dock inte bara med att godiset har en rolig gimmick. Lyckligtvis så upptäckte vi även, när vi tittade närmare på produkten, att innehållet också är intressant. Detta är en naturlig produkt som till 100% innehåller råvaror från älg. Det är alltid positivt att hitta produkter som denna som är fri från onödiga tillsatser. Tack vare att godiset är gjort av älg så doftar det lätt av viltkött. De flesta hundar blir mycket intresserade när de känner lukten av just denna vara.

Detta godis kommer i precis små lagom munsbitar i formen av små puckar. Det är lätt att visa godiset för hunden, något som kan underlätta när man vill lära honom eller henne trick. Genom att visa den goda belöningen så blir de flesta hundar ivriga att klara av sin uppgift. Om man har en liten mindre hund så går det bra att bryta det spröda godiset i lite mindre bitar.

Detta är ett fettsnålt godis som är särskilt bra för hundar med en känslig mage. Något vi verkligen gillar med denna svenska produkt är även att tillverkaren, TassaFritt, skänker en del av intäkterna till djurskyddsföreningen Hundstallet.

4. Trixie hundgodis i tub

Detta är ett mycket omtyckt hundgodis som fyller en specialfunktion eftersom det kommer i en tub. Hundgodiset är gott och krämigt. Eftersom denna produkt finns i flera olika smaker så är det lätt att hitta en favorit till hunden. De flesta vittnar dock om att hunden tycks gilla de flesta av Trixies smaker. Tack vare att godiset är krämigt så kan man använda det för att dölja smaken av exempelvis medicin. Man kan också ringla lite av krämen över hundens vanliga mat för att få hundar som tappat att aptiten att äta mer. Denna produkt går även bra att använda som belöning när man vill förstärka ett positivt beteende hos hunden. Genom att applicera lite av krämen exempelvis på fingret så kan man belöna hunden när han eller hon gjort något bra.

Eftersom produkten håller sig fräsch länge i tuben så kan man lägga förpackningen i jackfickan eller i väskan. Genom att ha med sig godis på promenaden så har man alltid ett trumfkort i fickan när det skulle behövas. Detta hundgodis innehåller bra och nyttiga ingredienser. Eftersom man själv väljer hur mycket man vill ge hunden så passar det bra till alla hundar oavsett ålder eller storlek.

5. Faunakram Naturlig Hundgodis

Vad det gäller naturliga godbitar är ändå Faunakram att betrakta som en riktig fullträff. Detta är nämligen något så unikt som ett hundgodis gjort helt utan tillsatser. Faunakram Naturlig Hundgodis är gjort till 100% av torkad oxsena. Detta är ett godis som är till för vuxna hundar av alla raser. De allra flesta hundar tycks tycka mycket bra om denna produkt. Det faktum att godiset är omtyckt är en bra sak eftersom det också är nyttigt för hunden. Denna produkt består till överväldigande majoritet av råprotein. För övrigt består produkten av naturliga beståndsdelar som animaliskt fett och vatten. Godiset har doft och smak av oxkött, något som drar hundens uppmärksamhet till sig så fort man tar ut godbitarna ur påsen.

Detta godis går bra att använda som belöning när man tränar hunden eller lär den tricks. Vi tycker också det kan vara trevligt att ta fram godiset när man vill ha en nära stund med sin hund och visa den sin uppskattning.