Bästa GPS-tracker för hunden: Bäst i test 2024

Om man är ute mycket med hunden så är det en extra trygghet att förse människans bästa vän med spårningsmöjlighet i form av ett GPS-halsband. Tack vare modern teknik så kan man idag följa sin hund på kartan i mobiltelefonen i realtid om hunden skulle komma bort. Genom att man kan spåra hundens varenda steg så kan man se till att återförenas med sitt husdjur, om han eller hon skulle springa iväg på eget bevåg när man är ute.

De 4 bästa GPS-halsband 2024

Nedan har vi valt ut de 4 stycken GPS halsband för hundar som vi tycker presterar allra bäst just nu. Vi har lagt stor vikt vid att välja ut kvalitativa produkter som vi tror på i längden. En bra GPS-tracker måste vara tålig eftersom den kan utsättas för en del slag och stötar om man har en busig hunden. Spåraren måste även självklart vara tålig för vårt ibland påfrestande svenska klimat. Något man heller inte kan bortse ifrån är användarvänligheten. Vi har därför valt bort produkter som vi helt enkelt inte anser håller måttet på denna punkt. Läs gärna recensionerna nedan för att se vilken av produkterna som passar dig och din hund allra bäst.

1. Pro 4G Gps Spårare

Pro 4G Gps Spårare

Detta är en mycket populär produkt bland användarna som nu kommit ut i en ny och uppdaterad version. Det finns många anledningar till att just denna GPS tracker har blivit en riktig storsäljare på marknaden. Denna sändare sänder hundens GPS-position över 4G-nätet. Detta gör att produkten är garanterat framtidssäkrad för lång tid framöver. Sändningen sker med en snabb hastighet, något som gör att man får detaljerad position i realtid. Det är kostnadsfritt att se hundens position, för hur många användare man än önskar ha. Detta gör att alla i familjen kan gå in och kolla var hunden befinner sig, vid varje given tidpunkt.

Detta är en mycket användarvänlig spårare som använder sig av Google Maps kartor. På detta sätt får man ett mycket detaljerat och välbekant verktyg som är i stort sett felfritt i att visa exakt var i världen hunden rör sig. Denna produkt fungerar med alla vanliga simkort som har data inkluderat i abonnemanget eller kontantkortet. Tack vare att sändaren drar väldigt lite data (ungefär en 1 MB om dagen) så kan man nöja sig med det billigaste abonnemanget.

För att underlätta upphittandet av denna sändare (vare sig den är på hunden eller inte) så kan man sätta igång ett alarm med både ljud och ljus. Detta är en mycket fiffig funktion som gör att man snabbt hittar sändaren, förutsatt att man ser att den är nära på kartan.

Detta är en komplett spårningsprodukt som garanterar ett problemfritt användande. Det finns billigare spårare på marknaden, men Pro är svårslagen tack vare dess höga kvalitet och användarvänliga egenskaper. Denna produkt kommer med svensk manual samt tillgång till telefonsupport på svenska. Detta är det perfekta valet för oss som är beredda att betala några hundralappar för att få en tillförlitlig och problemfri upplevelse. Pro 4G Gps Spårare är väl värd utmärkelsen bäst i test. Vi rekommenderar Tass och Svans för denna produkt eftersom de har bra support och smidig leverans.

2. Tractive Dog GPS Tracker

Detta är en av de bästa och även billigaste GPS-spårarna man kan få tag på just nu. Denna modell har trots sitt låga pris en riktigt bra kvalitet.

Denna Tracker skiljer sig från de andra produkterna i vår topplista på så sätt att den kräver ett abonnemang. Förvisso tillkommer alltså en löpande abonnemangskostnad till tillverkaren så länge man använder spårningen. Dock är det så att även mobildatan ingår i detta abonnemang. Tack vare att datan ingår behöver man inte betala för den separat som man gör när man väljer någon av de andra tillverkarnas modeller.

Med denna GPS-tracker så kan du se var din hund befinner sig i realtid. Något vi också gillar är att man enkelt kan klicka fram statistik på hur mycket hunden har rört sig under dagen. Vi kan därför tipsa er som är oroliga att hunden rör sig för lite att skaffa just denna produkt. Genom att mäta hundens rörelsemönster löpapande så får man den information man behöver för att hålla koll på vilka insatser man behöver göra för att ge hunden mer motion.

Denna tracker känns mycket robust och tålig. Den är även vattentät så man behöver inte ta av den om det skulle regna när man är ute. Detta är helt klart en av de bästa produkterna i vårt test. Tack vare att inköpspriset är lågt om man jämför med utbudet på marknaden i stort så är det en bra modell att titta närmare på om man vill prova en GPS tracker för första gången.

Vi rekommenderar Tass och Svans för köp av denna produkt eftersom de har bra kundtjänst och snabb och smidig leverans.

3. TK-909 Gps Spårare

Detta är en mycket effektiv och prisvärd GPS tracker som passar både för hundar och för katter. Man laddar ner tillverkarens egna app för att kunna följa sitt husdjur i realtid. Appen går att ladda ner och använda kostnadsfritt för alla familjemedlemmar, och även för eventuella hundvakter. Det enda som kostar pengar är det SIM-kort med något slags mobilabonnemang man behöver sätta in i spåraren för att den hela tiden ska kunna vara uppkopplad.

Detta är en produkt där man verkligen tänkt till för att göra det så smidigt som möjligt för oss hundägare. En häftig detalj är exempelvis att man kan ringa upp spåraren. Genom att ringa upp enheten så kan man med hjälp av dess mikrofon höra vad som händer i omgivningen. Enlig vår erfarenhet kan bakgrundsljuden vara en mycket bra ledtråd till var hunden befinner sig.

TK-909 Gps Spårare är ett mycket bra val för hunden som är ute mycket, oavsett väder. Enheten är tålig mot utomhusförhållanden såsom regn. Halsbandet som medföljer går att justera från 0 till 60 centimeter. Det går även att ta bort om man istället skulle vilja använda sitt eget halsband. Svensk manual och tillgång till support ingår.

4. TK-911 Mini Gps Spårare

Denna lilla nätta GPS-spåraren är nära besläktad med storsäljaren TK-909. Skillnaden mot storebror är att man i denna modell tryckt ihop den senaste tekniken i minsta möjliga format. Detta gör att sändaren passar mycket bra på små hundar såväl som katter. Har man en liten hund som man vill kunna spåra så kan några av de mest populära modellerna på marknaden visa sig vara otympligt stora. Faktum är att flera av modellerna på marknaden är så pass stora att de är mycket obekväma för de minsta hundarna att ha på sig. Därför är det tacksamt att Eksit Data med denna produkt tagit fram en liten och behändig spårare där storleken minskats utan att man för den skull tummat på funktion eller kvalitet.

Detta är en tålig liten spårare som fungerar bra även på busiga hundar eller katter. Tack vare att sändaren är både kompakt och robust så tål den alla de saker den kan tänkas utsättas för när hunden springer fritt i utomhusmiljön. Sändaren är dessutom tålig mot väder och vind.

Denna sändare är mycket användarvänlig. Man behöver bara sätta in ett simkort och ladda ner en app. Väl i appen anger man sändarens id-nummer. Sedan är man uppkopplad mot trackern. När hunden har halsbandet på så kan man se honom eller henne i realtid i Google Maps, något som gör att man kan spåra hunden nationellt eller internationellt obegränsat av geografin.

Vilken GPS är bäst i test?

För att ta reda på vilka GPSer för hundar som är bäst just nu så har vi jämfört ett antal så kallade GPS trackers som är anpassade för användning i Sverige.

I arbete har vi lagt stor vikt vid följande bedömningskriterier:

  • Funktion: Hur exakt är positioneringen? Uppdateras den i realtid? Är produkten enkel att installera och använda? Finns support om något går fel? Är instruktionerna lättförståeliga? Går spårningen att använda med Google Maps eller annan välkänd karttjänst?
  • Pris: Vad är inköpspris? Abonnemangskostnad? Priser för uppdatering/underhåll med mera?
  • Testbetyg och omdömen: Hur har produkten presterat i andra tester? Vilka betyg har trackern fått av användarna?
  • Kvalitet: Är produkten kvalitativ och slittålig? Hur håller den i längden? Är den tålig mot dåligt väder?

Resultatet av våra undersökningar och jämförelser ser du i vår topplista ovan. Har har vi tagit fram fyra stycken produkter för hundar som vi känner oss trygga med att rekommendera till våra läsare.

Här hittar du bästa GPS till katten.

Se gärna även vårt test av antiskällhalsband.