Bästa matskålen för hund: Bäst i test 2024

En hund behöver tillgång till vatten och näringsriktig mat för att må bra. Exakt hur maten serveras kommer så klart i andra hand. Det finns dock inget som hindrar att man köper den allra bästa hundmatskålen till sin hund. En bra matskål är något som både hunden och vi hundägare kan uppskatta. En bra hundmatskål ska vara enkel för hunden att äta ur. Skålen ska även underlätta för oss hundägare genom att den ska vara designad på så sätt att man undviker onödigt spill. En bra skål till hunden ska i vårt tycke även vara snygg då den ju faktiskt kommer stå synlig i hemmet.

De 5 bästa hundmatskålarna 2024

Nedan har vi valt ut de fem matskålar till hunden vi tycker allra bäst om just nu. Vi har valt ut tåliga produkter som alla håller en hög standard. En bra hundmatskål ska vara enkel att servera i och den ska stå stadigt på sin plats, även om hunden äter ivrigt. Vi har valt ut produkter med olika design och egenskaper, läs mer nedan för att få reda på vilken produkt som passar dig och din hund allra bäst.

1. Trixie Matbar på fot för hund

Detta är ett riktigt bra set med matskålar samt stativ. Detta set från trixie ser till att hundens huvud kommer upp lite i höjd när han eller hon ska äta. Tack vare stativet så hamnar matskålarna på en mer ergonomiskt riktig nivå än om man skulle ställt matskålarna direkt på golvet. Långsiktigt är det självklart bäst om hunden kan äta på en höjd som är mer i linje med huvudet när han eller hon står upp naturligt.

Detta sätt är både funktionellt och stilrent. Dessutom känns produkten kvalitativ och tålig. Vi gillar de rymliga skålarna på 1,8 liter. Skålarna är gjort av snygg rostfritt material som tål det mesta.

2. Afp interactive food maze

Detta är en smart designad hundmatskål som har ett syfte med sin speciella utformning. Denna produkt har ett innanmäte som är utformad som en liten labyrint. Tack vare att det krävs lite jobb från hunden att få ut matbitarna ur labyrinten så dra man ner takten på hundens ätande betydligt. Denna produkt är därför perfekt för hundar som slänger i sig maten allt för snabbt. Genom att hunden får jobba för maten drar man ner på tempot. Det faktum att det tar längre tid för hunden att äta upp sin mat gör att man kan vänja av sin bästa vän från att äta hetsigt.

Det finns ytterligare fördelar med denna produkt annat än att den bara drar ner på tempot i ätande. Denna produkt är även stimulerande för hunden eftersom den gör måltiden till en lek där hunden får jobba lite för sin belöning. Att äta från denna matskål blir på så sätt även ett spännande tidsfördriv för hunden.

Till Afp interactive food maze medföljer två olika insatser med olika mönster. Genom att byta mönster regelbundet så gör man måltiden mindre förutsägbar för hunden. När man byter insats så får hunden tänka till lite extra, något som så klart är stimulerande och spännande. Denna produkt fungerar både med blöt och med torr mat.

3. Aveo Matbar

Om du söker en riktigt snygg matbar för hunden som dessutom är både praktiskt och kvalitativ så behöver du inte leta längre. Aveo Matbar är ett vinnande set med matskålar och ställning till hunden. Att matskålarna ser snygga tycker vi är en viktigt faktor, de ska trots allt troliga stå synliga i hemmet. Denna produkt har en riktigt snygg design som passar in i vilket hem som helt. Positivt är att Aveos snygga matbar även finns i två olika färger.

Denna produkt har två tåliga skålar av rostfritt stål. Man ställer skålarna i det fina stället. Tack vare att skålarna blir något upphöjda över markytan så blir de lättare för hunden att äta ur. Dessa skålar har faktiskt även en bra höjd för katten om man så vill.

4. Rosfri Valpskål

Detta är förmodligen en av de bästa matskålarna man kan köpa om man har valpar där hemma. Detta är en snygg och tålig valpskål tillverkat av rostfritt stål. Denna skål är riktigt blank och fin och den har ett i vårt tycke attraktivt utseende. Den stora fördelen med denna skål är dock inte dess utseende. Valpskålen har nämligen en design som gör att den hjälper de små valparna att nå maten. Tack vare sitt upphöjda mittenparti så hindrar man att valparna puttar in maten mot mitten av skålen. Designen på denna valpskål gör att maten hamnar längst ut i skålen så att valparna med lätthet kan nå sin mat.

5. Proselect matskål med gummibotten

Alla som har hund vet att det kan vara irriterande när hunden puttar runt med matskålen på golvet. En produkt som inte står stabilt på sitt underlag kan vara irriterande eftersom skålen till slut kan hamna på ett annat ställe än där man först ställde den. Det faktum att hunden kan flytta runt skålen gör också att det finns en risk att mat eller vatten skvalpar över. Proselect har löst detta irritationsmoment med en enkel men mycket effektiv lösning. Denna matskål för hundar är nämligen försedd med en stor kvalitativ gummibotten. Gummimaterialet täcker hela skålens botten och ser till att skålen står stabilt kvar på alla underlag, även om hunden är känd för att putta runt på sin skål.

Detta är en snygg och högkvalitativ produkt som löser ett av de vanligaste problemen man kan stöta på som djurägare.

Om våra val

Vi har gjort ett noggrant jämförelsearbete för att välja ut fem stycken riktigt bra matskålar till hunden. Alla hundar behöver utfodras minst en till två gånger per dag. Eftersom matskålen kommer bli välanvänd så tycker vi det är viktigt att satsa på en riktigt bra produkt redan från början. För att försäkra oss om att vi inte missat någon testvinnande produkter så har vi läst mängder med andra recensioner online. Vi har även läst omdömen som verkliga köpare lämnat hos olika butiker.

För att få ett brett urval i vår jämförelse så har vi studerat materialval och läst produktbeskrivningar på samtliga matskålar som finns att köpa i de största onlinebutikerna på den svenska marknaden. Vi har valt ut produkter med så hög kvalitet som möjligt eftersom vi tycker att en hundmatskål ska kunna användas dagligen, år efter år, utan att den ska slitas ut eller gå sönder.

Vi har medvetet valt ut produkter med lite olika egenskaper. Genom att presentera produkter som har unika egenskaper så hoppas vi att våra läsare ska kunna hitta en modell som passar för just deras behov.