Bästa glukosamin för hunden: Bäst i test 2024

Glukosamin behövs i hundens kropp för att för att kunna hålla brosket i lederna friskt. Om brosk skadas så kan det behövas ett rejält tillskott av glukosamin för att för att brosket ska kunna bytas ut och repareras. När broskvävnad skadas så kan det uppstå en inflammation i leden. Förutom att denna typ av inflammation kan orsaka smärta och lidande hos hunden så kan den även göra att rörligheten minskas märkbart. Om man tror att hunden har en inflammation i leden så är det särskilt viktigt att ge ett tillskott av glukosamin för att han eller hon ska få en chans att läka sin skada så fort som möjligt.

Ett tillskott av glukosamin kan vara välgörande för alla hundar. Det blir dock viktigare i takt med att hunden blir äldre. Precis som hos människor så ökar risken för ledproblem vid en högre ålder.

De 5 bästa produkterna med tillskott av glukosamin

Vi har granskat en mängd produkter som innehåller glukosamin. Genom att jämföra innehållsförteckningar så har vi kunnat välja ut riktigt bra tillskott, samtidigt som vi kunnat sortera bort några mindre bra alternativ. Vi har även undersökt vad kunderna tycker om de olika preparaten för att hitta de allra bästa valen.

Nedan listar vi de fem tillskott med glukosamin som vi tycker är bäst i test just nu. Detta är välkända och näringsrika tillskott som syftar till att ge hunden en bättre ledhälsa och därmed ett rörligare liv och en bättre livskvalitet. Läs vidare för att få mer information om de olika produkterna.

1. Trikem Max Glukosamin+

Glukosamin för hunden bäst i test

Detta är ett mycket kvalitativ tillskott för hunden. Denna produkt är speciellt fördelaktig för hundar som är mycket aktiva. Hundar som gillar att vara ute och röra på sig eller som har specifika uppgifter, såsom jakt eller tävlingar där de måste vara rörliga drar speciell nytta av detta tillskott med glukosamin. Eftersom tillskottet är så kraftfullt kan det även med fördel användas till hundar som börjat få problem med rörligheten på grund av åldern. Hundens egna produktion av ämnet minskar nämligen med tiden och det kan därför vara mycket välgörande att tillföra ämnet genom ett tillskott som detta.

Detta tillskott strös över hundens vanliga mat utan att det påverkar hunden aptit negativt. Pulvret tas sedan upp i hundens tarmkanal. När tillskottet väl tagits upp i hundens system så hjälper det till att stärka lederna, något som gör att problem med stelhet effektivt motverkas.

2. Svenska Djurapoteket Glukosamin fodertillskott

Detta är ett förvånansvärt billigt och bra kosttillskott från Svenska Djurapoteket. Detta tillskott har ett rikligt innehåll av glukosamin som är något av det bästa man kan ge hunden för att behandla eller förebygga problem med lederna.

Denna produkt är framtagen för att behandla hundar som genom träning eller andra krävande aktiviteter har en hög belastning på sina leder. Belastning som med tiden kan ge problem som artros.

Svenska Djurapoteket Glukosamin fodertillskott kan användas med två olika syften. Tillskottet kan dels användas för att behandla befintliga besvär. Genom detta tillskott så kan man hjälpa kroppen att påskynda återuppbyggandet av det ledbrosk som redan tagit skada. Produkten kan även ges förebyggande för att förhindra att friska leder bryts ner.

Detta tillskott passar för alla åldrar och är lätt att dosera och att få hunden att äta. Tillskottet blandas ner i hundmaten en gång dagligen.

3. Trikem Hyaluron 365

Detta är ett mer komplett kosttillskott som tar hand om de problem som kan uppstå för en lite äldre hund eller för en hund som ofta utsätts för hård belastning i sin träning eller arbetsinsats. Produkten innehåller ett antal olika tillskott som är framtagna för att främja en god ledhälsa hos hunden. De verksamma ämnena är bland annat glukosamin, msm och hyaluronsyra. Ämnena stärker bland annat det brosk som skyddar lederna, de bygger även upp den naturliga ledvätskan som finns till för att smörja lederna. När man använt detta tillskott regelbundet så är det inte ovanligt att man ser en stor förbättring i hundens rörlighet.

Detta är ett relativt kraftfullt tillskott som ska behandlas med respekt. Följ alltid de doseringsanvisningar som finns på förpackningen. Man måste anpassa dosering till hundens storlek och vikt så att hunden får en dos som är lämplig för dess egen kroppsbyggnad.

4. Seraquin tabletter

Detta är ett naturligt tillskott som är mycket välgörande för hunden. Tillskottet kan användas både på hundar och på katter. Produkten främjar djurets naturliga funktioner vad det gäller att hålla ledbrosk, ledkapslar, ledband och senor friska. Tabletten innehåller både glukosamin och kondroitinsulfat som båda är nödvändiga byggstenar vid bildandet av nytt friskt brosk. Produkten innehåller också gurkmeja, vilket är en potent antioxidant som motverkar de skadliga fria radikalerna i djurets kropp. De fria radikalerna kan nämligen bryta ner brosk så att motverka dem bidrar över tid till en bättre ledhälsa.

5. Hop-Flex Plus Solution Hund/Katt

En fördel med just denna produkt är hur lätt den är att ge till både katt och hund. Eftersom Hop-Flex tillskott smakar kyckling så blir både hund och katt snabbt intresserad av att slicka i sig den. Denna produkt innehåller den mängd glukosamin som behövs för att understödja en frisk ledhälsa. Produkten i sig är nyttig och bör ges regelbundet för att effekten ska hålla i sig. Vi gillar även att detta är ett mer komplett kosttillskott som även exempelvis innehåller fiskolja med antioxidanter och omega 3.

Detta är en väl beprövad produkt som vi varmt kan rekommendera till husdjuret. Efter regelbunden användning kan man se en förbättrad rörlighet hos hundar eller katter som har haft problem med lederna.