Bästa hundbenet: Bäst i test 2024

Hund med stort hundben

Det flesta hundar uppskattar ett gott hundben. Det ligger i hundens natur att ligga och tugga på sitt ben som han eller hon kommit över. Att tugga på benet har flera goda syften. För hunden som rovdjur så är det så klart ett naturligt beteende att vilja äta till fullo av allt som erbjuds. Tuggandet har även en funktion för djurets munhälsa. Att tugga på ett ben gör att plack och tandsten städas bort från tänderna. I hundens moderna vardagsliv så kan benet även utgöra ett tidsfördriv som stimulerar och gör hunden lugn på en och samma gång.

En fördel med ett bra hundben är att det räcker länge. Därför kan hundbenet både vara mer nyttigt och mer ekonomiskt än någon annan typ av hundgodis. Precis som hundgodis kan hundbenet också vara något som ges till hunden som en belöning när man vill förstärka ett bra beteende, eller kanske bara när man tycker hunden har sig gjort förtjänt av lite avslappning. Att tugga på ett ben kan även vara något som lugnar en stressad hund.

De 5 bästa hundbenen 2024

Vi har valt ut fem stycken riktigt bra hundben. För att kvalificera sig till vår lista så gäller det att hundbenen är vältestade och säkra. Det gäller också att produkterna är nyttiga och inte innehåller några skadliga ämnen eller onödiga tillsatser. Vi har valt ut olika typer av hundben för att det ska gå att hitta något för de flesta behov. De olika hundbenen kan med fördel kombineras med varandra. Vissa av produkterna kommer räcka under en lång tid framöver medan andra är lite lättuggade. Samtliga av benen är dock gjorda för att tuggas på utan att de kan ätas upp eller sväljas på direkten. På så sätt ger man hunden ett roligt tidsfördriv samtidigt som tuggandet stimulerar till en bra munhälsa.

1. Tugghorn Hjort för Hund

Hundben bäst i test

Detta är ett hundben som till hundra procent är gjort på hjorthorn. De olika benen kan av naturliga skäl se lite olika ut, men de är alla ben med stort tuggmotstånd som håller betydligt längre än de flesta andra hundben man kan tänkas köpa. Tack vare att benet är en rest från hjorten så är det en naturlig och hållbar produkt. På detta sätt gör man en insats för miljön om man väljer ett hjortben snarare än ett tillverkat alternativ.

Detta ben är naturligt rikt på mineraler och kalcium och är något som hunden tillgodoser sig genom att tugga på benet. Detta är ett allergivänligt och helt glutenfritt alternativ för hunden. Eftersom hornet har kvar sin naturliga doft så är det rent instinktivt intressant för hunden att tugga på. Om man lägger fram detta ben så märker man snabbt hur hunden blir intresserad. Detta är det bästa valet i vårt test, både för oss djurägare och för hunden själv.

2. Earth Animal No Hide Tuggpinne

Detta är ett av de bästa tugggodisen för hunden enligt oss. En viktig faktor för ett bra tuggodis är självklart att hunden gillar produkten. Just denna godis tycks gå hem hos de flesta hundar. Detta är ett handgjort godis med smak av nötkreatur. En annan faktor för att vi ska tycka produkten är bra är att det ska vara fritt från skadliga tillsatser eller kemikalier, vilket detta godis uppfyller. Produkten är exempelvis helt fri från blekmedel och formaldehyder, något som annars tyvärr kan förekomma. Detta godis är framtaget för att vara gynnsamt för hundens munhälsa och därmed stärka tänder och tandkött.

Något vi gillar med denna produkt är att den är mjukare än vanliga hundben. Samtidigt är tuggpinnarna tillräcklig hårda för att hunden ska ha något att tugga på. Produkten är också tillräckligt spänstig för att den ska rengöra tänder och tandkött medan hunden tuggar på dem.

3. Treateaters Retriever Ben

Detta är en mycket bra och naturlig produkt som är tillverkad till hundra procent av råvaror från nötkreatur. Genom att koka råhud så kan man framställa ett tuggben som detta, som är väldigt skonsam för hundens mage. Detta är ett mycket milt hundben, därför är det perfekt att prova för hunden som är känslig för vad den äter. Om hunden exempelvis har problem med matallergi så är detta det perfekta hundbenet att testa. Även om hunden inte har några synliga problem med maten så är detta ändå en mycket bra produkt som man kan ge hunden regelbundet utan att behöva oroa sig.

4. Whimzees Alligator

Detta är något av en favorit bland de hundar som testat detta tuggben. Förutom den stora fördelen att hundar tycks tokiga i denna godbit så är den även ett av de bästa alternativen för dig som vill ge ett vegetariskt tuggben till hunden. Trots att benet inte innehåller något kött så tycks som sagt hundarna älska det. Sitt köttfria innehåll till trots så är denna produkt även väldigt nyttig för hunden. Benet är berikat med fibrer och är fritt från socker.

Förutom att detta tuggben är ett roligt tidsfördriv för hunden så är det även framtaget för att ta bort plack och dålig andedräkt. Självklart är känns det bra att köpa ett ben som är gynnsamt för hundens tandhälsa. Det är även en bonus att hunden får bättre andedräkt så klart.

5. Twist n Roll Flätade tuggben

Detta är en riktig favorit vad det gäller flätade tuggben. Produkten är nyttig och bra med naturliga ingredienser. Benet innehåller inga onödiga kemiska tillsatser eller smakämnen. Detta är också en produkt som är fri från socker.

Något som vi gillar med detta tuggben är att det har både mjuka och hårda beståndsdelar, något som gör det väldigt tuggvänlig. De mjuka delarna är behagliga för hunden att tugga på samtidigt som de hårda inflätade delarna gör att benet varar längre. Detta ben är 12 centimeter långt och ca 3 centimeter på bredden.