GPS-halsband till katt: Bäst i test 2024

Att sätta ett GPS-halsband på katten kan ha många fördelar. Skulle det otänkbara hända att katten skulle försvinna spårlöst så utgör GPS-spårningen räddaren i nöden. Genom att man kan se kattens position i realtid så kan man snabbt spåra upp och ta hem sin älskling igen. Även om vissa ägare aldrig kanske kommer behöva använda positioneringen för att rädda hem sin katt så utgör den en oerhörd trygghet. Att bara kunna gå in i en app och se att katten är närheten när han eller hon varit ute lite extra länge är något som kan lugna oroliga djurägare. Att kunna följa sin katt kan också vara en spännande och lärorik upplevelse där man får reda på lite mer om kattens favoritställen och dagliga rutiner.

De 4 bästa GPS halsbanden för katter 2024

Vi har gått till botten med vilka GPS-trackers för katter som är bäst i test just nu. Nedan har vi valt ut de fyra spårare som vi tycker presterar allra bäst för tillfället. Vi har endast valt ut produkter av hög kvalitet som tål att vara ute oavsett väder. Detta är trygga och slittåliga GPS-trackers som kostar en del i inköp men som alla vinner i längden. Läs vidare för att se vilken av produkterna som passar dig och din katt allra bäst.

1. GPS Pro 4G

Detta är en vältestad GPS-tracker för katten. Denna produkt är mycket populär bland användarna och har därför blivit en riktig storsäljare. Det känns tryggt att satsa på en spårare som denna som man vet fungerar bra för svenska förhållanden. Denna lilla manick sitter bra och bekvämt på katten och ger exakta GPS-positioner tack vare dess koppling till 4G-nätet. Support på svenska ingår på köpet, något som inte är fallet bland många andra produkter.

Denna spårare passar i de flesta katthalsband. Tillverkaren har även halsband man kan köpa till om man är osäker på om de man har passar. Något vi verkligen tycker om med just denna produkt är att den är kompatibel med Googles kartor. Man kan därför spåra katten i dessa för de flesta användare välbekanta och detaljerade kartor med mycket hög tillförlitlighet.

En annan fiffig funktion som vi tycker är värd att nämna är att denna spårare har en ljud och ljusfunktion som man kan sätta på om är i närheten av den. Skulle man rent visuellt inte se spåraren så sätter man bara på denna funktion för att få signaler som hjälper till att guida rätt.

Detta är en spårare som alla i familjen kan koppla upp sig mot via mobiltelefonerna. Man kan lägga till hur många användare som helst utan några extra kostnader.

Detta är en mycket tålig och precis GPS-tracker som aldrig sviker. Sändaren är vattentät enligt IP66-standard, något som gör att katten kan vara ute med sändaren på, helt oavsett väderlek. Denna spårare behöver en ett simkort med dataabonnemang för att fungera. Detta är det billigaste metoden för att spåra katten då det räcker med ett enklare abonnemang då sändaren inte drar mer än cirka en megabyte om dagen.

2. Minifinder Atto Pro GPS Tracker

Detta är förmodligen en av de absolut bästa GPS-spårarna för katten som finns att köpa just nu. Minifinder Atto Pro GPS Tracker är en mycket liten och smidig GPS-tracker av högsta standard. Tack vare att enheten är så kompakt så kan man sätta den i kattens halsband utan att katten märker av att den är där. Denna spårare är exremt tålig, något som gör att man kan låta katten ha den på sig utomhus oavsett väder. Spåraren är helt vattentät vilket innebär att den inte slits även om katten är ute i regnet.

Denna enhet går att sätta på flera olika djur, så oavsett om det är katten, hunden eller hästen som man vill spåra så fungerar Minifinder Atto Pro GPS Tracker lika bra i alla lägen. Något unikt med just denna produkt är att den har en mycket strömsnål drift, något som gör att man kan vänta lång tid innan man behöver ladda batteriet på nytt. Denna spårare har en arbetstid på upp till hela 10 dagar. Batteriet räcker också för en standbytid på upp till 20 dagar.

För att kunna använda spårningen med denna enhet så krävs att man aktiverar ett abonnemang hos Minifinder. Väl igång så tillhandahåller Minifinder alla de tjänster man kan tänkas behöva. Detta är en mycket smidig upplevelse för alla som värderar en krångelfri vardag högt. En tjänst som man här får med på köpet är att man positioneringsstatistiken sparas för ett helt år framöver. Detta gör att man kan gå bakåt i tiden och följa djurets rörelsemönster i detalj. Vi kan rekommendera detta då det är både roligt och intressant att exempelvis se utekattens dagliga rutiner och vilka platser han eller hon besöker.

3. TK 909 GPS

Detta är en välbeprövad spårare som funnits med ett bra tag nu. Om man köper just denna spårare så kan man vara säker på att den kommer fungera med precision, i ur och skur. Detta är kanske inte den snyggaste spårare vi sett men vad bryr man väl sig om det när den presterar så bra rent funktionellt. Man kan här följa trackerns (och därmed kattens) position i realtid både på datorn och i mobiltelefonen. Allt som behövs köpas till är ett vanligt simkort med abonnemang.

Denna sändaren använder sig av Google Maps, något som gör att spårningen blir helt begränsad, även utomlands. Detta är en CE-märkt spårare som uppfyller alla de högt ställd krav på säkerhet och hållbarhet som krävs för att säljas på den Europeiska marknaden. En trygg detalj är att instruktioner och även support på svenska ingår när man köpt denna produkt. Värt att nämna är också att sändaren har ett nödlarm som man snabbt kan sätta igång om husdjuret behöver lokaliseras.

4. GPS för katt och hund mini

Detta är en GPS tracker för både katter och hundar som sålts i otaliga exemplar till svenskarna och deras husdjur. Det finns en anledning till att just denna spårare har blivit en sådan framgång. Med hjälp av den senaste tekniken så har man tagit fram en driftsäker och pålitlig sändare som dessutom är mycket användarvänlig. Man behöver i princip bara sätta på sändaren på katten, registrera sändarens ID i en app till telefonen, sedan kan man spåra sitt kära husdjur i realtid.

För ett denna sändare ska fungera måste man sätta in ett simkort med kontantkort eller abonnemang som har en dataplan så att sändaren konstant kan skicka positionen till dig och dina familjemedlemmar. Kattens position ses enkelt och smidigt i en app som man kan ladda ner kostnadsfritt. Appen är gratis och det tillkommer ingen abonnemangskostnad.

Detta är en mycket tålig sändare i litet format. Sändaren tål fukt och regn även över längre perioder. Ett halsband ingår med denna produkt, men vi skulle vilja rekommendera våra läsare att man köper till ett särskilt halsband för katten som öppnar sig om katten skulle fastna någonstans. Detta är för övrigt ett tips gällande alla typer av halsband till katten för att se till att katten inte riskerar att strypas eller ta skada om han eller hon fastnar någonstans.

Vilken GPS-tracker för katten är bäst i test?

Vilken GPS-tracker som är den allra bästa beror lite på vilken typ av abonnemang man önskar. Vissa fördrar att man själv köper ett separat mobilabonnemang till tracker, medan andra önskar att allt, även mobildatan ingår i tjänsten man köper från tillverkaren av GPS-halsbandet. Vi har ovan tagit fram de fyra produkter som vi tycker är allra bäst just nu. Där finns olika lösningar vad det gäller att ha abonnemang eller inte representerade. Läsa mer om produkterna ovan eller hos respektive återförsäljare för att avgöra vilken som blir den bästa lösningen för just dig.

I vår granskning av de olika alternativ som finns på marknaden för spårning av katten så har vi jämfört faktorer såsom exempelvis, spårningsmetod, spårningsapp, användarvänlighet, kvalitet och pris. De produkter vi väljer att lyfta fram i vår topplista är de val som vi anser har bäst sammanvägt betyg om man sammanväger tidigare nämnda faktorer.

För att säkerställa att vi fått med de bästa produkterna så har vi, precis som när vi guidade till spårning av hund, läst andra tester och recensioner, på nätet och i tidningar. Vi har vänt oss till svenska källor, men även till utländska såsom exempelvis Kansas City Star för att få tips på vad man bör tänka på när man väljer en GPS-tracker till katten.

Resultatet av våra efterforskningar är vår topplista där vi recenserar fyra stycken riktigt bra GPS-spårningsalternativ till utomhuskatten.