Bästa ridhandskarna: Bäst i test 2024

Om man rider mycket så är det lätt att få skavsår på händerna. Mest utsatta området är mellan tumme och pekfinger, men man kan även få andra problem med handen. Med hjälp av ett par riktigt bra ridhandskar kan man eliminera dessa problem. Ett par bra handskar ger även ett stöd som gör det bekvämare att rida. Handskarna kan även ge bättre grepp och därmed höja din egen och hästens säkerhet.

Vi rekommenderar att man skaffar sig handskar som just är avsedda för ridning då de skiljer sig från vanliga handskar på flera ack så viktiga punkter. När man rider behöver man kunna vara rörlig i händerna för att kunna ge hästen de kommandon man vill. Eftersom tyglarna kan skava mot handen så behöver de även vara förstärkta på rätt ställen.

De 5 bästa ridhandskarna 2024

Nedan har vi valt ut de ridhandskar som vi tycker är bäst i test just nu. Vi har valt ut skilda typer av produkter så att det ska gå att hitta ett bra val beroende på säsong eller personliga preferenser. Läs gärna vidare för att se vilket par som du tror passar just dig allra bäst.

Vi har enbart valt ut produkter som håller en hög kvalitet. Dessa ridhandskar är alla slittåliga och kvalitativa. Vi har valt ut några relativt billiga modeller och några lite dyrare. Generellt gäller regeln att ju mer man är beredd att betala desto bättre kvalitet får man.

1. Back on track fodrad ridhandske

Detta är en mycket skön handske som tack vare sin fodring är skonsam för händerna. Fodringen gör även att handsken värmer när det är kallt ute. Trots att denna ridhandske är fodrad så känns den inte för varm när det är varmt ute. Produkten går därför lika bra att använda året om. Hemligheten ligger i ett speciellt material på insidan som reflekterar tillbaka handens naturliga värme.

Tack vare material med bra grepp på utsidan så får du ett säkert och stabilt grepp oavsett vad du håller i. Även om denna produkt är perfekt till just ridning så är det många som vittnar om att de använder den till andra användningsområden. Ett populärt alternativt användningsområde är till exempel när man går ut med hunden. Handsken ger nämligen ett mycket bra grepp om kopplet.

Detta är de ridhandskar som vi tycker är bäst i test just nu. Denna produkt håller en oerhört hög kvalitet, som är svårslagen om vi tittar på många av de alternativ som finns att tillgå. Produkten håller hög standard, på insidan såväl som utsidan. Materialvalen noga genomtänkta för att ge användaren bästa möjliga upplevelse på alla sätt. Textil och material leder exempelvis bort fukt från handen samtidigt som värmen stannar kvar.

2. Catago Feel Läder

Detta är en av de snyggaste ridhandskarna vi har hittat. Produkten är designad i klassisk stil och är tillverkad av läder av hög kvalitet. Genom att satsa på ett kvalitativt par som detta så vet man att man får ett par handskar som verkligen kommer att hålla i längden. Denna produkt är mycket slittålig och tål att användas dagligen. Handskarna är tillverkade av fårskinn av finaste kvalitet.

Denna produkt är hård och tålig på utsidan samtidigt som den är mycket mjuk och skön på insidan. Flera användare vittnar om hur skön handsken är att bära. Detta par har ett stretchigt material över knogarna, något som gör att det känns smidigt att utföra även mer krävande uppgifter med dem på. Just för att rörligheten är så pass bra så är de väl lämpade att använda inom ridsporten.

Detta är ett par som vi verkligen kan rekommendera för den som är beredd att betala lite extra för toppkvalitet. Handskarna har en vinnande kombination av fårskinn och elastan som ger ett snyggt utseende i kombination med smidig funktionalitet. Produkten finns i två olika färger, där vi föll för den bruna versionen.

3. QHP Tromso Vattentät

Detta par har designats för att hålla dig torr om händerna även om det regnar ute. Handskarna är helt vattentäta, något som gör att man kan hålla ut längre (förutsatt att man har bra kläder i övrigt på sig). Paret är verkligen välisolerat, något som garanterar att man håller sig varm en längre stund, även på vintern.

Detta är en produkt av mycket hög standard som inte gör någon besviken. Om du vill ha ett par helt vattentäta ridhandskar så är detta det bästa valet just nu. Både tumme och pekfinger har ett speciellt material på utsidan som gör att de är kompatibla med smartphone. Kring handled finns både kardborrestänging och tryckknapp som gör att handskarna sitter med bra passform på vem som helst.

4. Mountain Horse Triplex Glove

Detta är en trefingersmodell som har många fördelar. På insidan är fingrarna separerade i fem avdelningar, en för varje finger, precis som i en vanlig handske. Denna vante är gjord i ett vattentätt material som håller fukten borta. Man håller även händerna torra och fräscha tack vare att materialet på insidan kan andas och transportera bort fukt från insidan.

Över handflatan finns en gummibeläggning som gör att man får ett bra grepp. Längs handleden har vanten ett elastiskt material i kombination med ett kardborrespänne som gör att man får vanten att sitta tajt på plats. Vi gillar även det faktum att vanten har reflekterande material som gör att man är synlig även när det är mörkt ute.

5. Gloves IRHWINTER

Detta är ett par värmande ridhandskar som är speciellt sköna att bära när det är lite kyligt ute. Paret är relativt tjockt och välfodrat, något som gör att det håller kylan ute. Denna produkt är designad för att ge dig så mycket flexibilitet som möjligt. Tack vare stretchigt material så kan man röra händerna nästan lika smidigt som man kan göra utan handskar på.

Något vi gillar med denna produkt är att den, förutom att den har vinnande funktionalitet, även är betydligt snyggare än de flesta andra ridhandskar vi har sett. Gloves IRHWINTER har i basen ett tyg med små stenar som glittrar beroende på hur ljuset faller. Vi tycker även att handsken är otroligt läcker i sin svarta färg med dekorativa silvriga linjer och symboler.

Fingertopparna i detta par har utrustats med ett material som gör att man kan använda sin smartphone utan att behöva ta av sig handskarna. Vi är många som kommer ha stor nytta av denna funktion! Handskarna går smidigt att ta av och på genom att man lättar på handledsbandet med kardborre på. Väl på plats kan man dra åt kardborrebandet så att handsken sitter stabilt även om man är mycket aktiv med händerna.