Bästa vattenfontänen till katten: Bäst i test 2024

Många katter, speciellt dem som är inomhus större delen av sitt liv, har problem med att de får i sig för lite vatten. Katten har ett inbyggt skydd i att inte vilja dricka vatten från en stillastående källa. Stillastående vatten kan i naturen nämligen innebära en fara för kattens hälsa, då det kan vara smutsigt och fullt farliga ämnen och bakterier. När katten ser sin matskål med vatten därhemma kan det därför hända att han eller hon känner avsmak för att dricka vattnet.

För att få katten att dricka mer vatten i hemmet så kan man införskaffa en alldeles egen dricksfontän till katten. Genom att katten ser att vattnet rör på sig så blir han eller hon betydligt mer sugen på att dricka, än om vattnet skulle varit helt stillastående. En dricksvattenfontän kan även bara bekvämt för oss djurägare då den kan innehåller en större mängd vatten som kontinuerligt renas.

De 6 bästa vattenfontänerna till katten 2024

Vi har granskat en mängd olika vattenfontäner för katter. Nedan har vi valt ut de produkter som är allra bäst i test just nu. Vi har uteslutande tagit ut produkter som håller en hög klass. Vattenfontänerna håller alla en hög kvalitet och är funktionella. Samtliga av modeller har ett inbyggt system för att kontinuerligt rena vattnet. Det har varit viktigt för oss att hitta lättskötta produkter där filtren är lätta att rengöra och byta. Självklart måste en bra vattenfontän även vara enkel för katten att dricka ifrån samtidigt som den är tillräckligt spännande så att den lockar till sig kattens uppmärksamhet varje dag.

1. Vattenfontän Grå

Detta är av de absolut bästa vattenfontänerna för katter just nu. Denna produkt är mycket kvalitativ och har en stor kapacitet på filter och pump. Behållaren rymmer hela 2 liter vatten, något som gör den utmärkt om man har flera husdjur eller om man inte gillar att fylla på fontänen allt för ofta. Tack vare det medföljande filtreringssystemet så hålls vattnet rent och säkert dygnet runt.

Något vill gillar med denna fontän är att den är så lättillgänglig för katter att dricka ur. Produkten har ett stor drickområde på ovansidan med en porlande fontän som lockar katten att dricka.

Denna produkt känns kvalitativ och slittålig rakt igenom. Detta är ett mycket bra val för alla oss som är beredda att betala någon hundralapp extra för en produkt som håller i längden. Fungerar lika bra för hundar som för katter. På framsidan finns en litet fönster där man kan se vattennivån för att få en förvarning om när det börjar bli dags att fylla på. Produktförpackningen innehåller allt man behöver för att att får renat vatten till sin katt.

2. Vattenfontän Medium Kaskad

Detta är en mycket prisvärd vattenautomat som både kan hjälpa katten och hunden att dricka mer. Denna produkt har en tank på hela en och en halv liter och en skål som rymmer en halv liter. Tack vare den stora kapaciteten så slipper man fylla på automaten så ofta. Vattnet porlar och cirkulerar ständigt i denna fontän, något som gör att katten blir intresserad. Det cirkulerande vattnet inte bara framstår som fräscht, det är det också. Tack vare de rejäla filtren så renas vattnet kontinuerlig så att det alltid är säkert att dricka. Man kan plocka ut filtren och skölja av dem då och då för att hålla dem fräscha innan det blivit dags att byta ut dem helt.

Vi gillar verkligen utseendet på denna fontän. Vattenfontän Medium Kaskad ser stilrent snygg ut. Något som är väldigt positivt är även att den har gummifötter som gör att den står kvar stadigt och stabilt på golvet även om katten försöker knuffa på den. På detta sätt försäkrar man sig om att vattnet aldrig kommer skvalpa över på golvet.

Vi kan varmt rekommendera denna attraktivt prissatta fontän!

3. Vattenfontän Pixi 

Detta är en väldigt gulligt designad fontän för katten. Denna produkt är verkligen det perfekta valet för katten som har problem med att dricka tillräckligt med vatten. Produkten har tre olika lägen som man kan prova, olika lägen fungerar nämligen bäst för olika katter. Man kan exempelvis få fontänen att göra bubblor, något som drar kattens uppmärksamhet till sig i många av fallen.

Detta är en modern dricksvattenfontän med den senaste tekniken. Produkten har en mängd olika funktioner och har även sensor för att avgöra så att har rätt mängd vatten. Vattenfontän Pixi har inbyggd LED-belysning som ser riktigt häftig ut. Längst fram finns upplysta morrhår och även en nos som blir röd om man behöver fylla på med mer vatten. Positivt är även att fontänen har ett trippelfilter som ser till att hålla vattnet så rent och fräsch som bara möjligt.

Detta är verkligen en unik produkt för familjen som vill ha en häftig vattenfontän till katten som sticker ut från mängden. Att fontänen är mycket funktionell med sina olika lägen, och LED-ljus gör ju inte heller saken sämre!

4. Trixie Duo Stream

Detta är den bästa billiga vattenfontäner för katter i vårt test. Självklart är denna fontän inte riktigt lika kvalitativ som de dyrare modellerna i vår lista. Vi tycker dock att Trixie Duo Stream har en bra avvägning mellan pris och kvalitet. I denna budgetmodell får man en bra pump som ser till i att vattnet kommer i ett jämt flöde dygnet runt. Ingår gör även filtrering av vattnet.

Denna modell ser kanske lite plastig ut men den fyller sin funktion mycket väl. Vi gillar hur vattnet först sakta men säkert sprutas ut i en liten stråle för att sedan rinna ner längs den lutade kanten i innerskålen, precis som ett litet vattenfall. Att det är så mycket rörelse i skålen hjälper en hel del till att få katten att konsumera rätt mängd vatten. Tack vare att fontänen är visuellt lockande samtidigt som det hörs ett lätt porlande ljud gör att den pockar på kattens uppmärksamhet.

Detta är ett bra billigt alternativ för dig som inte vill spendera en förmögenhet på fontänen till katten. Produkten håller en bra kvalitet och är enkel att använda.

5. Vattenfontän Swan

Snyggaste vattenfontänen till katten
Vattenfontän Swan

Vattenfontäner är ett jättebra verktyg för att få katten att dricka mer vatten. Men i ärlighetens namn så är många av fontänerna rätt så fula att ha stående i hemmet. Därför blev vi glada när vi hittade denna fina fontän från PioneerPet som faktiskt både är riktigt dekorativ samtidigt som den är funktionell. Denna fontän har designats som en svanhals som vattnet porlar ur, vilket är otroligt fint. Fontänen blir som en fin prydnadssak samtidigt som den har en funktion för det kära husdjuret.

Denna fontän är gjord av plast men ser snarare ut som porslin om man inte tittar allt för nära. Plasten är lyckligtvis helt fri från BPA. Ett kolfilter medföljer med produkten så att man kan se till att vattnet renas. Denna produkt är för övrigt enkel att ta isär och rengöra när det väl behövs.

Pumpen på denna produkt är väldigt tystgående, så den stör inte alls i hemmet. Farten med vilken vattnet porlar går att ställa in helt steglöst. Vissa katter fördrar lite mer fart i vattenflödet så att de verkligen uppmärksammar fontänen. Denna fina produkt tål maskindisk!

6. Vattenfontän Ultimate med UV-ljus

Om man ska vara helt säker på att man tar död på alla virus och bakterier i vattnet så ska man helst använda sig av UV-ljus. UV-ljuset har en förmåga att effektivt och snabbt ta död på dessa små skadegörare. Detta är en av de bästa fontänerna för katten som använder sig av just UV-ljus i sin reningsprocess. Som komplement till UV-ljuset finns även ett vanligt kolfilter.

Detta är en riktigt häftig produkt med många innovativa funktioner som vi inte sett i andra vattenfontäner. Exempelvis kan Vattenfontän Ultimate gå ner i nattläge då endast pumpen går igång då och då. Nattläget minskar energiförbrukningen samtidigt som den drar ner ljudnivån. I dagsläget porlar fontänen hela tiden. Vilket läge man vill ha igång kan man sköta med automatik, eller självklart välja manuellt.

Själva UV-lampan sitter i botten av fontänen och tänds ett par minuter var 8-timme. Detta intervall är fullt tillräckligt för att hålla vattnet rent och frisk vid daglig och normal användning. Man kan även starta lampan manuellt om man känner att vattnet behöver rengöras på studs.