Bästa hundtäcket: Bäst i test 2024

När det börjar bli kallt ute kan hunden, precis som vi människor, börja frysa. Därför kan det vara bra att köpa ett hundtäcke till hunden för att skydda den mot kylan. Vissa hundar klarar sig bra även på vintern utan ett täcke över kroppen, särskilt de som har längre och tjockare päls. Upplevelsen för hunden kan dock vara högst individuell. Man bör därför vara uppmärksam på sin hund, och se till att den inte fryser. När det gäller hundraser med kort eller ingen päls så är ett hundtäcke att föredra. Särskilt viktigt blir det så klart om man är ute länge när det är kallt. Ett regntätt hundtäcke kan också fylla en viktig funktion om man vill hindra att hunden ska bli allt för blöt när man är ute på promenaden.

De 5 bästa hundtäckena 2024

Vi har granskat en mängd olika hundtäcken. Nedan har vi valt ut de fem stycken produkterna som vi tycker är allra bäst just nu. Vi har valt ut produkter som håller en hög kvalitet, som är bekväma med god passform och som är tåliga och slitstarka. Vi har valt ut täcken med varierande funktioner. Vissa av produkterna är främst inriktade på att hålla vatten borta, medan andra är extra bra på att hålla hunden varm. Läs gärna vidare för att se vilken produkt som passar just era behov.

1. Hurtta Downpour Suit

Hurtta Downpour Suit är det ultimata plagget för att skydda hunden mot regn. Detta är ett vattentätt hundtäcke av mycket hög kvalitet som skyddar hela hunden från både vatten och lera. Denna produkt har en väl tilltagen krage och även tyg längs hundens ben, allt för att ge ett heltäckande skydd.

Något som sticker ut med denna produkt förutom dess överlägsna förmåga att hålla vattentätt är även dess goda rörlighet. Detta hundtäcke är gjort i ett material som låter hunden röra sig utan begräsningar. Denna modell låter inte speciellt mycket, även om hunden springer runt, något som gör att den kan fortsätta leken ostört. Den goda passformen och det faktum att täcket följer med i rörelserna gör även sitt till för att göra detta täcke till ett av de bästa för en aktiv hund.

Detta är inte den mest värmande hundjackan på marknaden. Produkten är gjord för användning i temperaturer mellan +20 grader och -5 grader. Vid kallare temperaturer än så rekommenderar vi att man tittar på ett mer isolerat plagg. Söker man dock en tålig regnjacka till hunden så är detta garanterat ett av de bästa val man kan göra.

2. Back on track hundnättäcke

Detta är ett smidigt hundtäcke av lite tunnare modell. Produkten är väldig luftigt och rörlig, något som gör att den inte begränsar hundens rörelseförmåga nämnvärt. Detta täcke är perfekt om det är måttligt kyligt ute för att ge hunden skydd mot kyla och vind. När det sen blir ännu kyligare på säsongen passar detta hundtäcke bra att ha som extra isolering under ett lite tjockare hundtäcke. På detta sätt ser man till att hunden håller sig varm oavsett väder.

Tack vare att denna modell är så pass tunn så kan man även använda det inomhus. Därför är detta en produkt som är perfekt att skaffa till hunden som har problem med stelhet i muskler och leder.

Detta är en produkt med mycket god passform, så länge man väljer rätt storlek till sin hund så klart. Banden i täcket går att justera så att produkten sitter perfekt över hundens kropp. Denna modell är även bra att ta med sig om hunden tävlar, eftersom det går snabbt och smidigt att ta på mellan olika moment. Denna produkt har bra reflexer som gör hunden synlig även när det är mörkt ute. I nacken finns hål för kopplet.

3. Fjord Regntäcke

Ytterligare ett regntäcke för hunden av hög kvalitet i vår topplista. Detta täcke är mycket omtyckt av användarna och väl värd en plats i vår bäst i test topplista. Detta täcke är gjort av polyester, det tåliga materialet gör att produkten verkligen går att använda dagligen utan att den slits eller tappar i funktion. På utsidan är detta täcke i princip helt vattentätt, något som gör att hunden håller sig torr även om det regnar kraftigt. På insidan av täcket finns membran som ger en bra ventilation och som även leder bort fukt. Tack vare dräneringshål i bröstpanelen så rinner eventuellt vatten bort som lyckats ta sig in genom öppningarna om det skulle regnat kraftigt.

Denna modell har kraftfulla benremmar som ser till att hålla plagget på rätt plats även om hunden rör sig eller om det skulle blåsa ute. Remmarna påverkar inte hundens rörelseförmåga nämnbart, detta hundtäcke tycks tvärtom vara mycket enkelt att röra sig i för busiga hundar.

Detta är ett bra och regnskyddade hundtäcke som kan rekommenderas. Medföljer gör också en praktisk påse som man kan använda när man vill ta med sig hundtäcket som back up på resan.

4. Catago fir tech trainer

Detta är ett hundtäcke med både praktiska och medicinska egenskaper. Denna modell har små keramiska partiklar insydda i tyget. De keramiska partiklarna reflekterar hundens egen kroppsvärme tillbaka till hunden i form av infraröd värmestrålning. Den infraröda strålningen tränger igenom hundens vävnad, där den bidrar till ökad syresättning och blodcirkulation. De goda effekterna av att öka cirkulation och syresättning är bland annat minskad inflammation, stelhet och smärta i muskler och leder.

Denna produkt har en mycket god passform på hunden. Tack vare att det finns ett elastiskt band i nacken och även remmar runt benen så hålls plagget på plats även vid kraftiga rörelser eller blåst. Täcket har även ett snabbknäppe över magen som gör det enkelt att både ta på och ta av produkten.

Detta är ett mycket intressant hundtäcke att titta närmare på om hunden har problem med stelhet, och eller muskel- och ledvärk. Täcket håller en hög kvalitet och är enkelt att hantera.

5. Nonstop dogwear glacier wool jacket hundtäcke

Bäst i test för att hålla hunden varm

Detta är förmodligen det bästa hundtäcket man kan skaffa om man vill hålla hunden varm när det är riktigt kyligt ute. Detta hundtäcke har fått toppbetyg i flera olika recensioner av olika aktörer. Detta är ett väldigt kvalitativt hundtäcke för dig som vill ge det bästa till din hund. Denna modell har foder av ull, något som bekant även är ett väldigt effektivt material i kläder för oss människor, för att hålla just kyla och fukt borta från kroppen. Ovanpå täcket finns att skal som effektivt avvisar både vatten och vind. Mellan ytterlagret och ullen finns även ytterligare att syntetlager som ger extra isolering. Själva ullen kan andas och ser till att hunden håller sig torr och i rätt kroppstemperatur.

Vid bröstregionen finns på detta plagg ett gummerat nät som ser till att vatten inte samlas kring bröstkorgen, något som kan vara ett problem med andra hundtäcken när det regnar. Något vi gillar med detta plagg är även att det har bensnören som ser till att inga delar av täcket kan blåsa upp när det är blåsigt ute.

Detta är verkligen det ultimata hundtäcket för oss som vill kunna ha ett aktivt uteliv även i lite tuffare väder. Denna produkt erbjuder en överlägsen kvalitet som helt klart är värd sitt pris.

Hur vi valde vilka hundtäcken som är bäst i test

För att plocka ut ett antal värdiga kandidater till vår topplista så har vi läst en mängd olika tester och recensioner av hundtäcken. Vi har besökt websidor, som exempelvis Dog Gear Review som testar produkterna över tid under verkliga förhållanden. Genom att läsa expertrecensioner såväl som omdömen lämnade av helt vanliga kunder så har vi fått en god bild av vilka produkter som är de allra bästa på marknaden.

När vi fått fram en lista med lämpliga kandidater så har vi gjort en egen jämförelse för att ta ut de produkter vi tror allra mest på. Vi har valt ut produkter som håller en hög kvalitet i förhållande till det pris man betalar för dem. Vi har också försökt att välja ut produkter med lite olika styrkor så att det ska gå att hitta en modell för olika behov. Resultatet ser du ovan, vi har valt ut fem stycken hundtäcken som i vårt tycke är mycket köpvärda.